James Franco speelt satanische seriemoordenaar

James Franco kruipt in de huid van seriemoordenaar Richard 'The Night Stalker' Ramirez. De 32-jarige acteur neemt ook de regie voor zijn rekening, schrijft de Amerikaanse krant The New York Post.

De film is gebaseerd op het boek The Night Stalker van Philip Carlo uit 2000. Producent Nicolas Constantine vertelt dat Franco meteen gecharmeerd was van het verhaal en er een film over wilde maken. "Dit is geen horrorfilm en Ramirez wordt ook niet verheerlijkt. James ziet het ook zo en daarom vinden we allemaal dat hij de acteur en regisseur is die het verhaal eer aan zal doen."

Dit is de eerste keer dat Franco een lange film regisseert, eerder maakte hij negen korte films en documentaires. De opnames gaan deze zomer van start.

De Amerikaan Richard Ramirez, ging vanaf 1984 's nachts op pad om in te breken, vrouwen te verkrachten en moorden te plegen. In 1985 werd hij opgepakt. Vier jaar later werd hij ter dood veroordeeld voor het plegen van vijftien moorden, vijf pogingen tot moord, elf aanrandingen en veertien inbraken. Hij verblijft nog altijd in de gevangenis van San Quentin, Californië.