Hitzfeld: "Bayern heeft Van Bommel nodig"

Ottmar Hitzfeld, oud-coach van Bayern München, zou het onverstandig vinden als zijn voormalige werkgever Mark van Bommel laat lopen.

Van Bommel, middenvelder en aanvoerder van Bayern, heeft een contract tot het einde van het huidige seizoen. Een transfer is daarom erg aantrekkelijk. Hitzfeld zou het echter onverstandig vinden als de Zuid-Duitse club de Nederlander laat vertrekken. Volgens de oefenmeester beschikt Van Bommel over uitzonderlijke kwaliteiten.

"Van Bommel is iemand die rebels reageert bij een dreigend verlies. Bayern heeft deze speler nodig, hij kan de zaak doen kantelen", aldus de huidige bondscoach van Zwitserland tegenover Sky. Hitzfeld begrijpt als ervaringsdeskundige overigens waarom de sfeer bij Bayern nu ietwat gespannen is.

"In de Champions League en DFB Pokal loopt alles naar wens. In de competitie is Bayern echter wat achterop geraakt ten opzichte van andere clubs. In zo'n geval is de situatie bij Bayern altijd wat gespannen", zo zegt Hitzfeld, die tevens aangeeft dat hij niet meer terugkeert als coach in de Bundesliga. "Bayern was mijn laatste klus."