Manager Van der Garde: "Voor kerst duidelijkheid"

Het management van coureur Giedo van der Garde, bestaande uit Jan Paul ten Hoopen en Jeroen Schothorst, hoopt nog voor de kerst duidelijkheid te kunnen verschaffen over de autosporttoekomst van de Nederlander. Dan wordt ook duidelijk of er in 2011 een Nederlander in de Formule 1 rijdt of niet.

"Wij hopen dat er voor kerst een beslissing genomen is," zei Ten Hoopen. Van der Garde is in beeld bij Virgin Racing, maar heeft daar concurrentie van Lucas di Grassi en Jerôme D'Ambrosio. Ten Hoopen zegt tegen Formule1.nl dat geld bij het besluit niet alleen telt. "Teams kijken naar drie dingen: snelheid, potentieel en budget."

"Oftewel: is een coureur snel genoeg voor de Formule 1, hoe ontwikkelt hij zich verder als coureur én als persoon, en wat is het sponsorbudget dat hij kan meebrengen. Maar het is niet zo dat degene met het meeste geld automatisch het plekje krijgt. Giedo heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en kan zo een aantrekkelijke partij zijn voor een team."

"Het plan dat we hadden uitgestippeld is grotendeels gerealiseerd: kampioen worden in de Renault World Series, goed debuteren in de GP2 met een topzesklassering in het kampioenschap en een paar zeges, en in het tweede jaar kampioen worden. Dat laatste is net niet gelukt, om verschillende redenen die niet alleen aan Giedo lagen," gaat Ten Hoopen verder. "Giedo heeft gelijk als hij zegt dat het zijn kansen om in de Formule 1 te komen bemoeilijkt, maar we geloven wel dat het er nog in zit."