Mosley: "Er gaan F1-teams omvallen"

Voormalig FIA-president Max Mosley heeft weer van zich laten horen. De Brit vindt dat het nieuwe Formule 1-seizoen te lang is en waarschuwt daarnaast er voor dat er teams vanwege financiële problemen om kunnen gaan vallen.

Het nieuwe Formule 1-seizoen zal met de komst van India twintig races gaan krijgen en wedstrijden in de Verenigde Staten en Rusland staan voor de toekomst op de rol. "Ik vind het aantal races persoonlijk al wat aan de hoge kant. En ik vrees dat we van de fans niet kunnen verwachten dat zij twintig zondagen vrijhouden om Formule 1 te kijken," zei Mosley in Die Welt.

Hij vreest dan ook dat de kijkcijfers door de vele races gaan dalen. "Wie eenmaal de stap zet een race te over te slaan, gaat er vanzelf meer missen. Dat is niet te stoppen en is nadelig voor de tv-stations."

Daarnaast pleit de Brit nog steeds voor de invoering van een budgetlimiet. "De toekomst ziet er duister uit. Wie in 2011 op de grid wil staan, heeft een budget van ongeveer 100 miljoen euro nodig. Van Bernie Ecclestone krijgen ze dertig tot veertig miljoen euro, als het meezit toucheren ze met behulp van sponsors, al dan niet via coureurs, twintig tot 25 miljoen euro."

"Vraag maar aan de teams waar ze rest van het geld vandaan halen. Zeker zes renstallen zitten in de problemen. Het is goed mogelijk dat er enkele teams wegvallen. Daarom moeten er duidelijke afspraken komen over een uitgavenplafond."