Uitslagen Duitsland speelronde 15

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de vijftiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Wederom puntverlies voor Bayern München

Het zit Bayern München dit jaar niet mee in de Bundesliga. De ploeg van Louis van Gaal kampt met vele tegenslagen en bevindt zich vooralsnog in de middenmoot. De wedstrijd uit tegen Schalke 04 bracht hierin geen verandering. Het eerste wapenfeit voor Die Königsblauen kwam op naam van José Manuel Jurado die maar net over schoot.

Daarna was het Bayern dat de klok sloeg, maar Mario Gomez, Tony Kroos en Sebastian Schweinsteiger troffen of Schalke-keeper Manuel Neuer of het aluminium op hun weg. Een kwartier na rust kwam Schalke vanuit het niets op voorsprong. Raúl trof bij zijn schot nog Anatoliy Tymoschuk, maar de rebound was voor Jurado. Verdediger Benedikt Höwedes verdubbelde even later de score. Hij kopte eerst nog op de paal, maar kon de bal daarna eenvoudig binnenlopen. Bayern was daarna niet meer bij machte om terug te keren in de wedstrijd.

Borussia loopt verder weg bij concurrenten

Herbstmeister Borussia Dortmund liet ook uit tegen 1. FC Nürnberg zien dat het geluk met de ploeg uit het Ruhrgebied is. Via een vrije trap van Nuri Sahin en een rake kopbal van Mats Hummels kwam de ploeg halverwege de eerste helft uit het niets op voorsprong. In de tweede helft viel Nürnberg aan, maar de kansen werden niet benut. Aan de andere zijde deed Robert Lewandowski dat wel, zodat de koploper met 0-2 won.

Hamburger SV liep uit bij SC Freiburg tegen een nederlaag aan. Papiss Cissé tekende na drie minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. De spits had hier wel twee pogingen voor nodig, want zijn eerste inzet stuiterde via beide palen nog het doel uit. FSV Mainz 05 loopt steeds meer achterstand op Borussia op. De ploeg was de revelatie van begin dit seizoen, maar Eintracht Frankfurt zorgde er met een 2-1 zege voor dat het verschil met Borussia voor Mainz nu opgelopen is tot tien punten.