Is de Wii het antwoord op ziekte van Parkinson

Niet alle videogames hebben te maken met geweld en bloedbaden. Sommige games schijnen zelfs één van de meest hardnekkige ziektes te kunnen verzachten. We hebben het hier over de ziekte van Parkinson. Een Britse dokter heeft 35.000 pond gekregen om te onderzoeken of de Wii een positief effect heeft op de ziekte.

Actrice Helen Mirren, die naar verluidt een half miljoen pond aan reclamegeld van Nintendo heeft ontvangen, heeft dit gedoneerd. Ze heeft namelijk een vriend die lijdt aan de ziekte van Parkinson. De Nintendo Wii daagt patiënten met de ziekte van Parkinson lichamelijk en mentaal uit en dat zou voordelig kunnen zijn voor de zenuwcellen.

"Blijven bewegen is heel belangrijk. Door de Wii te gebruiken ervaar ik dat ik spieren losser maak, die anders stijf bleven. Mensen met de ziekte van Parkinson verliezen vaak vertrouwen in zichzelf, dus daarom train ik thuis. Het past in mijn leefstijl en ik voel me er beter door," aldus Karen Rose, een patiënt met de ziekte van Parkinson. Verder voegt Drs. Cathy Craig, de verantwoordelijke voor dit onderzoek, toe dat hun doel is om 'de voordelen van het gebruiken van een Wii te gebruiken voor een systeem speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson'.

Waarschijnlijk betekent dit dat de Kinect van Microsoft en de Move van Sony mensen met de ziekte van Parkinson ook zouden kunnen helpen.