Basisschool gebruikt Nintendo DS tijdens lessen

Het gebruik van de Nintendo DS tijdens lessen op de basisschool leidt tot betere resultaten. Dat stellen leraren van basisschool De Achthoek in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. "Op deze manier zitten we dicht bij de leefwereld van de leerlingen. De klas leeft echt op en haalt betere resultaten", beweert een lerares aan de Zeeuwse basisschool.

De groepen 5 en 6 van basisschool De Achthoek hebben woensdag voor het eerst tekenles gehad met de Nintendo DS. De schoolleiding wil met behulp van de spelcomputer de artistieke kant van de leerlingen ontwikkelen. Art Academy is niet het eerste DS-spel dat gebruikt wordt op de school. Eerder werden educatieve entertainmentprogramma's als Rekentraining en Pictodictee gebruikt om de scholieren taal- en rekenvaardigheden bij te brengen.

De spelcomputer wordt niet alleen op basisscholen ingezet. Zo zijn er in Japan bejaardentehuizen waar het spel Brain Training wordt gebruikt door ouderen om geestelijk fit te blijven. Diverse onderzoeken hebben overigens aangetoond dat het spelen van dergelijke games de gebruiker niet slimmer maakt.


(Foto: Novum)