Drie spelers Schalke 04 uit selectie gezet

Felix Magath heeft de discipline bij Schalke 04 aangescherpt. De 57-jarige Duitse oefenmeester heeft drie spelers van de Bundesligaclub uit de selectie gezet. Jermaine Jones, Hans Sarpei en Alexander Baumjohann moeten voorlopig met de amateurs meetrainen.

"Bij Jermaine ben ik niet tevreden over zijn instelling in de wedstrijd tegen Kaiserslautern. De andere twee lopen op de training de kantjes ervan af", motiveert Magath zijn besluit in de Süddeutsche Zeitung. De oefenmeester heeft Christian Pander juist weer bij de selectie gehaald, na anderhalf jaar blessureleed.

Magaths positie kwam na de 5-0 nederlaag bij Kaiserslautern van zaterdag verder onder druk te staan. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar presteert teleurstellend met een vijftiende plaats in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen plaatste zich vorige week door een zege op Olympique Lyon wel voor de volgende ronde van de Champions League.

Magath is bij Schalke bezig aan zijn tweede seizoen. De 43-voudig oud-international eindigde in zijn eerste jaar als tweede. Magath werd de afgelopen tien jaar landskampioen met Vfl Wolfsburg en Bayern München.


Magath zet drie spelers uit selectie (Foto: Novum)