Molenaar kandidaat ledenraad Ajax

Keje Molenaar gaat zich kandidaat stellen voor een zetel in de ledenraad van Ajax. Met dit besluit gaat hij mee in de kritiek van Johan Cruijff op de Amsterdamse club. El Salvador vertelde eerder in zijn column dat er oud-spelers in de ledenraad plaats moeten nemen.

Molenaar lichtte zijn besluit toe: "Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt dat ik wat bij Ajax ga doen." Op 14 december worden acht van de 24 zetels van de ledenraad opnieuw verdeeld. Cruijff vindt dat acht oud-spelers van Ajax deze plaatsen op moeten vullen.

Molenaar is van mening dat er op organisatorisch als op beleidsmatig gebied veel moet veranderen bij Ajax: "Ik vind het niet normaal dat je in één jaar 23 miljoen euro verlies lijdt. Bovendien kun je niet roepen dat je de jeugd wil laten doorstromen als je daarna twaalf spelers aantrekt. Het financieel tekort hangt daarmee samen."

Molenaar speelde als verdediger tussen 1980 en 1984 voor de ploeg uit Amsterdam. Met Ajax won hij tweemaal het landskampioenschap en eenmaal de nationale beker.