Drietal geen verdachte meer van dood vrouw Duiven

Drie mannen die eerder werden aangehouden in het onderzoek naar de dood van een bejaarde vrouw in haar woning in Duiven worden niet langer gezien als verdachte. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdag bekendgemaakt.

De 90-jarige vrouw uit Duiven raakte in de nacht van 18 op 19 september zwaargewond bij een overval in haar woning aan de Parallelweg. Na maandenlang in coma te hebben gelegen overleed ze op 1 maart. Ze is na de overval niet meer bij kennis geweest.

De drie mannen, een 18- en een 20-jarige man uit Zevenaar en een 19-jarige man uit Wijchen, werden in april dit jaar opgepakt op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Eerder meldde het OM al dat de drie verdachten voorlopig niet zouden worden vervolgd, omdat er nog te weinig bewijs tegen ze was verzameld. Als vrijspraak zou volgen, zouden ze niet nogmaals kunnen worden vervolgd.

Medio oktober werd een 20-jarige man uit Westervoort aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Hij heeft bekend bij het misdrijf betrokken te zijn geweest. De man werd vorige week donderdag door de raadkamer van de rechtbank in Arnhem voor negentig dagen vastgezet.

De drie mannen wordne nog wel verdacht van betrokkenheid bij een overval op de Heilweg in Duiven in maart vorig jaar. Dinsdag stonden twee verdachten hiervoor voor de rechter. Tegen de mannen is voor deze overval nog geen straf geëist.