Sony pakt handelaren gekraakte PS3 aan

Sony Computer Entertainment heeft voor meer dan tienduizend euro aan gekraakte Playstation 3-spelcomputers in beslag laten nemen. Deze gekraakte spelcomputers kunnen gebruikt worden om illegale kopieën van games te spelen. Er worden juridische stappen ondernomen tegen twee Nederlandse handelaren, schrijft Entertainment Business.

De Playstation 3 werd in november 2006 voor het eerst op de markt gebracht. De eerste berichten rond het omzeilen van de beveiliging ontstonden in januari toen een Amerikaanse hacker de spelcomputer had gehackt. Softwarematige updates via het internet maken het voor Sony mogelijk om de beveiliging van de spelcomputer bij te werken.

Wanneer de Nederlandse handelaren besluiten door te gaan met de verkoop van gekraakte Playstation 3-spelcomputers lopen ze het risico op duizend euro boete per spelcomputer. Het handelen in kopieën van software en het kraken van een spelcomputer is illegaal.

De verkoop van bijvoorbeeld Nintendo DS-software heeft in het afgelopen jaar een drastisch verval meegemaakt als gevolg van de opkomst van de illegale R4-kaart die gebruikt wordt om kopieën van games te spelen. Een Nederlandse rechter besloot in juli de verkoop van het R4-kaartje te verbieden.