Goed gesprek tussen Bayern en Van Praag

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft vandaag in Essen een gesprek gevoerd met Karl-Heinz Rummenigge en Karl Hopfner, de bestuursvoorzitter en vicevoorzitter van Bayern München. Beide partijen wisselden standpunten uit over de gang van zaken rond Arjen Robben en Mark van Bommel.

De KNVB en Bayern zijn in conflict over de twee Oranje-internationals, die na interlands geblesseerd terugkeerden bij hun club. Bayern vindt dat Robben op het WK wegens een blessure niet had mogen spelen. Ruim een week geleden ontstond een tweede aanvaring, toen Van Bommel na de interland tegen Zweden wegens een blessure enkele weken niet inzetbaar bleek voor Bayern.

Volgens Bayern had het gesprek in een aangename sfeer plaats. Binnenkort volgt een nieuwe ontmoeting. Dan zal ook KNVB-directeur Bert van Oostveen aanschuiven. Wanneer dit gesprek plaatsheeft is nog niet bekend, zo meldde de KNVB.

Voorzitter Uli Hoeness van Bayern toonde zich voor aanvang van het gesprek sceptisch en sloot uit dat er een oplossing voor het conflict zou komen. "Uit de huidige briefwisselingen met de KNVB blijkt niet dat de bereidheid er is om de problemen op te lossen", zei hij tegen de krant TZ. "Er is geen reden optimistisch te zijn."

Als er ondanks de gesprekken met de KNVB geen oplossing komt, dan wil Bayern München naar de rechter stappen. "Ik ben van mening dat er in het verleden nog nooit een vereniging zo beschadigd is als wij", aldus Hoeness. "Wij geloven dat wij in ons recht staan."

Goed gesprek tussen Bayern en Van Praag
Goed gesprek tussen Bayern en Van Praag (Foto: ANP)