[Update] Black Ops gestolen en verkocht in de VS

Er zijn een hoop mensen die met smart wachten op de release van Call of Duty: Black Ops. Hoewel de meeste mensen netjes wachten tot de game in de winkels ligt, was er een man in de Verenigde Staten die het wachten zat was.

De beste vent brak in bij een lokale drukkerij en stal daar een kopie van de game. Hij heeft vervolgens meerdere kopieën gemaakt en verkocht aan zijn vrienden. Één van die vrienden, met de nickname 'Ungodly Leaker', is lid van een hacker-forum dat al eerder betrokken was bij het 'lekken' van Halo: Reach. Op hetzelfde forum had hij een foto geplaatst met de disc in zijn hand en een paar opmerkingen over de game.

Treyarchs community manager Josh Olin heeft geprobeerd lid te worden van het forum, om op die manier te onderhandelen met degenen die een kopie in hun bezit hebben. Dit mocht helaas niet baten, want Olin werd geband van het forum. Na veel moeite kwam Olin in contact met een ander lid van het forum, tijdens het contact tussen Olin en het forumlid werd duidelijk gemaakt dat als iemand de game zou verspreiden de hele site zou worden afgesloten. Hoe dit zal aflopen lees je uiteraard op FOK!games.

Update:

In het eerder genoemde forum vertelt 'Ungodly Leaker' zijn kant van het verhaal. De beste man wil in zijn post  zijn excuses aanbieden en alle onduidelijkheid uit de wereld helpen.

Volgens 'Ungodly Leaker' heeft hij nooit een exemplaar in handen gehad en is er nooit ingebroken bij de drukkerij. Volgens hem is het een medewerker van de drukkerij geweest die een aantal exemplaren heeft verkocht. Op het moment dat het gerucht ging dat er legitieme exemplaren te koop waren, hebben hij en zijn team dit onderzocht. Het bleek inderdaad dat iemand ze verkocht, nadat het geld was ingezameld en er iemand was gevonden die bereid was om de game te halen, begon alle ellende.

De persoon die verantwoordelijk was voor het ophalen van de game, heeft deze nooit afgeleverd. Hij vertelde dat de FBI de game van hem had afgepakt en hij hem dus niet meer had. Ondertussen is er wel contact geweest tussen Olin en 'Ungodly Leaker', Olin vertelde dat hij de FBI er niet heeft bij gehaald.

'Ungodly Leaker' geeft verder aan dat hij dus wel bezig is geweest om een exemplaar te krijgen, maar gewoon is opgelicht.

Black Ops