World of Warcraft bereikt twaalf miljoen spelers

De grootschalige online game World of Warcraft heeft de magische grens van twaalf miljoen spelers doorbroken. Deze mijlpaal is na de Chinese release van het tweede uitbreidingspakket Wrath of the Lich King bereikt. Dat laat ontwikkelaar Blizzard donderdag in een officiële reactie weten.

De release van de tweede uitbreiding heeft in China veel vertraging opgelopen. Doordat de Chinese overheid entertainmentproducten erg streng censureert, heeft Blizzard veel werk moeten verrichten om Wrath of the Lich King op de Chinese markt te krijgen. Zo zijn alle skeletten en lijken uit het spel gehaald om het spel door de keuring te krijgen. Dat was een hele uitdaging omdat de grote eindbaas in Wrath of the Lich King een leger zombies aanvoert.

"Het enthousiasme en de steun die we van gamers blijven ontvangen, versterken onze veronderstelling dat we een van de beste entertainmentproducten ter wereld leveren", aldus Blizzard mede-oprichter Mike Morhaime in een reactie op de website van Blizzard. "We willen de game nog veel verder uitbouwen en kunnen niet wachten om dit met de aankomende uitbreiding Cataclysm te bewijzen."

World of Warcraft: Cataclysm komt op 7 december uit. In deze derde uitbreiding wordt de originele spelwereld Azeroth met de grond gelijkgemaakt door de kwaadaardige draak Deathwing.


World of Warcraft: meer dan twaalf miljoen spelers (Foto: Novum)