Formule 1-icoon Warr overleden

Peter Warr, voormalig teambaas in de Formule 1, is overleden. Dat meldt de officiële website van de Formule 1. De Engelsman overleed maandag aan een hartaanval. Hij is 72 jaar geworden.

Warr gaf in de jaren zeventig en tachtig leiding aan de renstallen van Lotus, Wolf en Fittipaldi. Hij begon in 1969 bij Lotus. Onder zijn leiding werden Jochen Rindt in 1970 en Emerson Fittipaldi in 1972 wereldkampioen.

In 1976 ging Warr in op een aanbod van de rijke oliebaron Walter Wolf om zijn team te leiden. Toen Wolf drie jaar later samenging met Fittipaldi ging Warr verder als teammanager. Na de dood van Colin Chapman werd hij bij Lotus in 1982 teambaas.

Warr had een neus voor talent. Zo had hij in zijn tweede periode bij Lotus, eind jaren tachtig, de latere wereldkampioenen Nigel Mansell en Ayrton Senna onder zijn hoede.

De grote Formule 1-baas Bernie Ecclestone toonde zich erg verdrietig over het heengaan van Warr. "Peter heeft me geholpen de Formule 1 op te bouwen tot wat het nu is. Ik verlies niet alleen een goede vriend, maar ook een echte vakman", zegt de Engelsman. "Peter zal erg gemist gaan worden door de duizenden mensen die hem kenden."