Ondervragen in Arkham City

In een interview aan PSM3, een PlayStation 3 magazine, heeft Game Director Sefton Hill een nieuwe detective mode-mogelijkheid voor Batman: Arkham City uit de doeken gedaan. Je kan schurken ondervragen voor informatie. The Riddler is namelijk terug en daagt The Bat meer dan ooit uit om zijn raadsels op te lossen.

De moeilijkste riddles moet je natuurlijk met moeite oplossen, en daarom heeft The Riddler geleerd van zijn laatste krachtmeting. Zo zullen alleen hij en de mensen die hij het heeft verteld weten van de raadsels. Bats kan nu beschikken over een 'criminal database' die gekoppeld is met zijn detective mode. Zo kan hij mogelijke informanten 'zien', die hem kunnen helpen met het ontcijferen of achterhalen van deze aanwijzingen.

Volgens Hill is het moeilijker dan het klinkt. Zo kan een mogelijke informant zich in een groep criminelen bevinden. Je moet eerst alle hulpjes uitschakelen om de informant rustig te kunnen ondervragen. Het is volgens Hill nogal een uitdaging om de informant heel te laten tijdens een goede FreeFlow-Combo.

Rocksteady vertelde ook dat Arkham City helemaal af is en speelbaar van begin tot einde. Genoeg tijd over dus om de game op te poetsen voor de release in de herfst van volgend jaar.

Catwoman