Drie politiewagens gecrasht bij achtervolging

In Schiedam en Vlaardingen zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt bij een achtervolging door de politie. Agenten zaten achter een man aan die zich, zo bleek althans uit een melding, zat te bevredigen achter het stuur. De man reed tijdens het vluchten op agenten in die hem betrapten.

De man ramde de politiewagen en ging er daarna vandoor. De inzittende agenten zetten daarop de achtervolging in. Ook een andere politiewagen werd opgeroepen voor assistentie. Deze wagen knalde echter vol op een afslaande auto, die het politievoertuig niet had zien aankomen. Hierbij raakten twee personen gewond, waaronder een agent. 

De brandweer moest er aan te pas komen om de bestuurder van de afslaande auto uit zijn benarde positie te bevrijden. Weer een andere politiewagen, die ook betrokken was bij de achtervolging, knalde vol op een hek, en moest dus de achtervolging staken.

Ondanks de vele ongelukken is de rukkende man alsnog opgepakt. Tijdens de achtervolging midden in de stad werden snelheden bereikt van boven de tachtig kilometer per uur.

De politietakelwagen die de vluchtauto kwam ophalen nam ook maar meteen een vervangend voertuig voor de gecrashte agenten mee.