Indie ontwikkelaars krijgen 'snel' toegang tot de Kinect

Er is nog geen specifieke datum gepland, maar indie-ontwikkelaars mogen ook gaan stoeien met de Kinect, aldus Corporate Vice President van de Microsoft Game Studios Phil Spencer. Er is nu al een platform voor indie-ontwikkelaars op de Xbox 360, die staat alleen nog niet open voor de Kinect.

Maar dat gaat 'snel' veranderen aldus Spencer. Spencer kan nog niet veel zeggen over de specifieke datum, ze zijn er op het moment druk mee bezig, ze wachten alleen nog op het juiste moment. Spencer voegt er aan toe dat ze wel bijna klaar zijn om de ontwikkelsets voor indie-ontwikkelaars te verschepen. "I'm trying to answer your question specifically about how far away we are. I think we're close...when you can simply drop the things in and go away and it works perfectly, then you're ready. And I think we're close given we're so close to shipping."

Spencer voegde er ook aan toe dat hij het opwindend vond om te zien dat er op de TSG toch al iets indie-achtig ging verschijnen. "It was one of the things that was exciting to me seeing the experiences at TGS that were a little bit out there."