Meer atleten mijden Gemenebest Spelen

Steeds meer atleten willen de Gemenebest Spelen in India mijden. Na de Australische discuswerper Daniel Samuels heeft ook de wereldkampioen hinkstapspringen Phillips Idowu zich afgemeld voor het toernooi dat op 3 oktober van start gaat.

"Sorry mensen, maar ik heb thuis kinderen. Mijn veiligheid is belangrijker dan een medaille," zei de Brit Idowu op zijn Twitterpagina. Hij doelde hiermee op de onrusten die in het gebied heersen. Zo werd afgelopen weekend in New Delhi een toeristenbus beschoten.

Een andere reden om niet deel te nemen aan de Gemenebest Spelen, die voor Groot-Brittannië en haar voormalige koloniën is, is de gebrekkige hygiëne, terwijl ook nog niet alle gebouwen voor de atleten gereed zijn. Ook wordt het gebied getroffen door zware regenval en heerst er een griepepedimie. De Canadese ploeg wil daarom de reis naar India mogelijk uitstellen. De organisatie is het niet eens met alle kritiek. "Probeer alstublieft te begrijpen dat de atleten een bepaalde standaard van hygiëne willen, die mogelijk afwijkt van onze standaard."

Enkele atleten die in ieder geval niet zullen deelnemen zijn de Jamaicanen Asafa Powell en Usain Bolt die beiden met blessures hun seizoen voortijdig beëindigd hebben. Ook de Britse olympisch kampioene op de 400 meter Christine Ohuruogu en Lisa Dobriskey hebben zich vanwege blessureleed afgemeld.