Massale zoektocht naar Engels meermonster

Nu iedereen er het wel zo'n beetje over eens is dat het monster van Loch Ness een hoax is, heeft men in Engeland nu een nieuw monster ontdekt. In het grootste meer van Engeland, Lake Windermere, blijkt namelijk ook een monster te leven. Men heeft nu de jacht geopend op het beest om dit te sporen.

In de afgelopen vier jaar zijn er maar liefst zeven gevallen gerapporteerd over een ontmoeting met het monster, in de volksmond gedoopt tot 'Bow Nessie'. Thomas Noblett, die een hotel runt aan het meer, heeft het monster al eens ontmoet. "Opeens voelde ik iets langs mijn benen strijken, hetgeen ik eerst in verband bracht met een reusachtige vis", vertelt hij. "Op dat moment werd ik opgetild door een meterhoge golf, ik had geen idee wat het was."

Tijdens de zoektocht ontdekte men al een veertien meter lange onregelmatigheid in het water, maar de sonar was niet in staat het beest op te sporen. Het doorzoeken van het meer op Bow Nessie is als een speld in een hooiberg, aangezien het meer ruim zeventig meter diep is en bijna twintig kilometer lang.

Organisator van de klopjacht, Dean Maynard, vindt dat Bow Nessie meer aandacht verdient. "Wij hebben hier meer waarnemingen van monsters dan in Loch Ness. Bow Nessie verdient dan ook meer aandacht", aldus Maynard. Vorig jaar werd in het meer al een object van twintig meter gefilmd, maar sceptici vermoeden dat het hier om een golf van een onzichtbare boot gaat.


'Slechts een golf van een onzichtbare boot'