FIA gaat verbod op teamorders nader bekijken

Autosportfederatie FIA wil het verbod op de teamorders in de Formule 1 nader gaan bestuderen. Aanleiding hiervoor is dat Ferrari gisteren door de World Motor Sport Council geen extra straf opgelegd heeft gekregen naar aanleiding van de vermeende teamorders tijdens de Grand Prix van Duitsland waar Fernando Alonso won, voor Felipe Massa.

"De WMSC heeft aangegeven dat artikel 39.1 van het sportieve reglement (verbod op teamorders, red.) nader onder de loep moet worden genomen. Deze vraag wordt doorgespeeld aan de Sportieve Werkgroep," zo meldt de FIA.

Ferrari kwam niet helemaal weg zonder straf, want na de Grand Prix van Duitsland kreeg het Italiaanse team al een boete van 100.000 dollar opgelegd en daarnaast moet het de proceskosten gaan betalen.

De renstal uit Maranello is blij met het besluit van de WMSC. "Ferrari is ingelicht over de beslissing van de WMSC met het oog op de gebeurtenissen tijdens de Duitse Grand Prix. We willen graag onze waardering laten blijken voor het voorstel van de WMSC om naar aanleiding van onze discussie nog eens goed naar artikel 39.1 te kijken. Vanaf nu richt het team zich weer volledig op het racen zelf. We willen graag goed scoren tijdens de Grand Prix van Italië die komend weekend wordt verreden."