McLaren moet vloer MP4-25 aanpassen

McLaren-Mercedes heeft voor de Formule 1 Grand Prix van Italië de vloer van de auto licht aan moeten passen. Hiermee kan het team de nieuwe tests van de autosportbond FIA doorstaan.

Deze set is opmerkelijk, omdat McLaren het eerste team was dat twijfelde aan de legaliteit van de Red Bull RB6 en de Ferrari F10. Deze bolides hebben voorvleugels die lager hangen dan die van de concurrentie. Dit zou door de constructie van de vloer komen die het mogelijk maakt dat de voorzijde op hogere snelheden iets voorover hangt.

Volgens de hoofdingenieur van McLaren Tim Goss is zijn team niet het enige dat aanpassingen door moet voeren. "De nieuwe tests zijn veeleisend. Voor de zekerheid hebben we minieme aanpassingen gedaan zodat we zeker binnen de grenzen blijven. Ik denk dat de meeste teams dat hebben gedaan."

Daarnaast heeft McLaren de bolide verbeterd. "Aerodynamisch zijn we erg efficiënt, dus we hebben goede kans om op de voorste startrij te komen en voor de overwinning te strijden. In Spa hadden we ons goede tempo mede te danken aan de karakteristieken van het circuit. Maar we hebben de auto ook doorontwikkeld, zodat we niet alleen op banen als Spa en Monza competitief zijn, maar hopelijk ook de races daarna."