Ronaldo: "Ik maak tegen Ajax mijn rentree"

Cristiano Ronaldo liep tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Real Mallorca (0-0) een enkelblessure op. In eerste instantie leek het erop dat de Portugees drie weken uit de roulatie zou zijn. De speler van Real Madrid herstelt echter sneller dan verwacht.

Ronaldo doet er nu alles aan om op tijd fit te raken voor de eerste Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Deze wordt volgende week woensdag gespeeld in het Santiago Bernabeu.

In plaats van drie weken lijkt Ronaldo al binnen twee weken hersteld van zijn enkelblessure. Volgens het Spaanse AS is hij al ver over de helft van zijn herstel en zou hij zelfs aan het einde van de week weer kunnen aansluiten bij de groep. De competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Osasuna lijkt in ieder geval nog te vroeg te komen voor Ronaldo.

De Portugese ster van Real Madrid is tegenover AS vol vertrouwen over een snelle terugkeer: "Ik verwacht tegen Ajax mijn rentree te maken. Ik wil namelijk zo snel mogelijk weer van dienst zijn voor het team."

De mogelijke rentree van Ronaldo zou een tegenvaller zijn voor Ajax. De Amsterdammers moeten het zelf namelijk wel doen zonder hun sterspeler Luis Suárez. De Uruguayaan is, net als Jan Vertonghen, voor één wedstrijd geschorst in de Champions League. Het duo kreeg te veel gele kaarten in de voorrondes van het miljoenenbal.