[WK] Lammers goud waard voor Oranje

Na eerdere overwinningen op India, Nieuw-Zeeland en Australië moest het Nederlandse dameshockeyteam onder leiding van coach Herman Kruis het opnemen tegen Duitsland. In het Argentijnse Rosario won de Nederlandse ploeg met 2-1 en plaatste zich hierdoor voor de halve finale.

Al vroeg in de eerste helft kon Duitsland via een prima uitgespeelde strafcorner op voorsprong komen. Maike Stöcke kreeg haar schot voorbij Joyce Sombroek en tekende daarmee de openingstreffer aan. Nederland ging direct op jacht naar de gelijkmaker maar wist zelfs met twee strafcorners hier niet in te slagen. Een tiental minuten voor het rustsignaal wist opnieuw Duitsland uit een strafcorner te scoren maar Nederland vroeg een video-moment aan en kreeg gelijk. De bal was door een Duitse op de voet geraakt en hierdoor werd het tweede doelpunt afgekeurd. Beide partijen kregen een aantal grote kansen maar het waren de Duitse dames die met een voorsprong de kleedkamers opzochten.

Coach Herman Kruis leek zijn dames goed wakker te hebben geschud in de tweede helft. Bij de eerste corner voor de Hollandse dames was het een variant die Maartje Paumen achter de Duitse goalie wist te werken. Nederland en Duitsland speelden allebei prima. Beide ploegen kregen hun kansen maar een lust voor het oog was de wedstrijd zeker niet. Acht minuten voor tijd kreeg Nederland een prima kans om op voorsprong te komen maar de strafcorner werd door Janneke Schopman gemist. Ook de Duitse dames kregen enkele minuten later een corner maar hier ging het al mis bij het stoppen. Toch kwam de winnende treffer er alsnog. Een prima actie van Naomi van As zorgde ervoor dat Kim Lammers makkelijk de keepster kon passeren.

Duitsland zal komende dinsdag een halve finale plaats moeten zien veilig te spelen tegen Australië