Duke Nukem laat varkentjes vliegen

Stop de persen, het is zover! Zet de hype-trein maar vast op de rails, want Duke Nukem Forever is springlevend en komt volgend jaar uit. Nee, echt. Het is geen 1 april. Pigs do fly. Net voordat de PAX-conventie is gestart heeft 2K aangekondigd dat Gearbox Software de zware taak op zich heeft genomen het spel af te maken. 

De ontwikkelperiode van Duke Nukem Forever samenvatten is een onmogelijke taak en daar zijn hele websites aan gewijd. Het spel is in ieder geval al sinds 1997 in ontwikkeling bij 3D Realms, maar door allerlei juridische zaken is daar de ontwikkeling stop gezet. 2K heeft de rechten afgedwongen en heeft Gearbox Studios al in 2009 gevraagd het spel af te maken. Volgens 2K is het spel bijna klaar en moeten er alleen nog wat puntjes op de i gezet worden. Duke Nukem Forever zal voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC uitkomen.

Het spel is zelfs al speelbaar op de PAX-beurs, voor pers en publiek, dus wie echt wil zal nog snel een vliegticket naar Seattle moeten boeken. Eindelijk, mijn kauwgom was al jaren op, tijd om aars te schoppen!

Duke Nukem
The Duke is back!