Judoka Grol gaat voor open klasse

Henk Grol is binnenkort te zien op het WK judo, dat in Japan wordt gehouden. De voormalig Europees kampioen is al ingeschreven in zijn eigen klasse (onder 100 kilogram), maar wil zich ook in de open klasse laten gelden.

"Ik ga voor twee medailles", aldus een strijdlustige Grol vandaag. "Waarom niet? Natuurlijk moet ik nog worden aangewezen, maar als ik fit ben, zie ik daarin geen probleem."

Toch is het nog maar de vraag of Grol daadwerkelijk in de open klasse in actie komt. In formeel opzicht beslissen de bondscoaches wie aan deze categorie mag deelnemen.

In de klasse onder 100 kilogram geldt Grol in elk geval als één van de grote favorieten. Toch slaagde de judoka er de afgelopen jaren niet in om de gouden plak binnen te halen. In 2008 lukte dit hem nog wel, maar in de jaren daarna moest hij het met een zilveren plak doen. Dit had namelijk te maken met het feit, dat hij geblesseerd in de finales van het WK 2009 en EK 2010 stond.

Grol: "Nu ben ik fit en ga ik ervoor. Ik ben niet blessuregevoelig. Tien jaar lang heb ik nergens last van gehad, nu had ik twee keer achter elkaar pech. Dat is het. Meer niet."