Been tevreden na Spaans trainingskamp

Mario Been keert met een goed gevoel terug uit Spanje. Feyenoord werkte daar in de afgelopen week een trainingskamp af en speelde eveneens twee oefenwedstrijden. Aston Villa en Benfica waren de tegenstanders.

Feyenoord slaagde er echter niet in om in het zuiden van Europa te winnen. Zowel Aston Villa (3-1) als Benfica (4-1) waren te sterk voor de Rotterdammers. Volgens Been waren de verliespartijen vooral te wijten aan de leeftijd van de selectie en de naïviteit.

Feyenoord vertrok met een relatief jonge selectie naar de Spaanse zon. Hier vertoonden onder meer Ricky van Haaren en Jerson Cabral hun kunsten. "Ricky van Haaren heeft laten zien dat hij geweldig kan voetballen en hetzelfde geldt voor Jerson Cabral. Jerson moet alleen soms nog wat zakelijker worden in het veld. Luc Castaignos had tegen Aston Villa een paar geweldige acties, maar hij is natuurlijk nog heel jong en moet fysiek nog wat sterker worden."

Ook de nieuwelingen binnen de selectie van Feyenoord, Fedor Smolov en Michael Lumb, wisten de trainer te imponeren. "Bij Smolov zie je aan alles dat hij goed kan voetballen. Michael heeft nog wat tijd nodig om te wennen aan ons spelsysteem, maar het is duidelijk dat hij veel potentie heeft."

Vrijdag a.s. zal duidelijk worden welke ploeg Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League zal treffen. "Het is voor ons heel belangrijk dat we die groepsfase bereiken", besloot Been. "Niet alleen vanwege de financiën voor de club, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van de spelers."