Treinen NS rijden beter op tijd

In het tweede kwartaal van dit jaar reed 95 procent van de treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) op tijd. Dat wil zeggen dat ze minder dan vijf minuten vertraging hadden. En dat is voor het eerst over een kwartaal gemeten het geval, zo meldde NS zondag.

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de punctualiteit van de treinen van NS juist laag uit, op 92,7 procent. Dat kwam door het winterweer, waar de treinen niet zo goed tegen bestand bleken.

Wel zagen de spoorwegen nu in de oordelen van de klant terug dat er een schoonmaakstaking was geweest. Net iets meer dan de helft van de klanten gaf NS het rapportcijfer 7 of hoger voor reinheid, waar dat in hetzelfde kwartaal vorig jaar de 60 procent naderde.

Over de hele linie gaf 76 procent van de klanten NS een 7 of hoger voor het op tijd rijden, beschikbaarheid van stoelen, informatie, reinheid, veiligheid en service.

In het tweede kwartaal reed 98,8 procent van de treinen. Dat was bijna een procentpunt meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar en ongeveer even hoog als in het tweede kwartaal van vorig jaar.