Alonso: "Eindelijk een zaterdag zonder problemen"

Fernando Alonso zal morgen voor het eerst dit seizoen vanaf de eerste startrij vertrekken. In de kwalificatie voor de grand prix van Duitsland was de Spanjaard maar twee duizendsten langzamer dan Sebastian Vettel die vanaf pole zal vertrekken.

Alonso toonde zich na afloop van de kwalificatie zeer tevreden. "We zijn het hele weekend al heel competitief. Ik heb dit weekend een goed gevoel over de auto en ook tijdens de kwalificatie was ik erg tevreden over de wagen. Eindelijk hebben we eens een zaterdag zonder problemen. We staan dan wel niet op poleposition, maar zondag worden de punten verdeeld en ons doel is dan opnieuw een goede dag te hebben en veel punten te scoren," aldus de coureur van Ferrari.

"Ik had niet verwacht dat we zo dicht bij Red Bull konden komen in het derde deel van de kwalificatie. We gaan er altijd vanuit dat Red Bull in de slotfase nog wel iets extra's heeft. We zien dit jaar wel vaker dat het verschil in de trainingen erg klein is, maar dat ze dan in de kwalificatie ineens een groot gat slaan. Ik was verrast dat ik er nu zo dicht bij zat en dat ik om de poleposition kon meedoen. Het duurde even, maar we zitten nu heel dicht bij ze in de buurt," besloot Alonso.