[Tour] Fédrigo: ''Onze Tour kan niet meer stuk''

Pierrick Fédrigo won vandaag de zestiende etappe van de Tour de France. Dit betekende de zesde Franse ritzege dit jaar, en de derde voor Fédrigo in zijn carrière. Eerder won de Fransman ook al in 2006 en 2009 een etappe in de Tour. Toch schat Le nez de Marmande, zijn bijnaam dankzij zijn opmerkelijke reukvermogen, zijn zege van vandaag hoger in dan zijn twee voorgaande: "Dit is toch de mooiste dag uit mijn carrière", zei hij.

"Net als bij mijn overwinning vorig jaar gingen we ook nu weer over de Aspin en de Tourmalet. Ik heb aangevallen omdat ik wist dat dit mijn dag moest en zou worden", aldus de 31-jarige Fransman na de aankomst. "Al mijn vrienden en familie stonden langs de kant. Ik kreeg er echt kippenvel van."

"Eigenlijk dreigde mijn Tour in het water te vallen. Ik voelde me helemaal niet goed de voorbije weken. Maar dit is echt fantastisch, ook voor het team. Onze Tour kan nu al niet meer stuk", verwees hij naar de etappezege van Thomas Voeckler en de leidersplaats van Anthony Charteau in het bergklassement.