Moslimleegloop dreigt bij Facebook

Boze moslims op Facebook hebben op talloze Facebookpagina’s een standaardbrief geplaatst waarin zij waarschuwen de site te verlaten als bepaalde pagina’s, die offline werden gehaald, niet snel terugkomen. Het gaat om vier zeer populaire islamitische pagina’s.

De brief is gericht aan oprichter Mark Zuckerberg en andere directieleden en meldt dat de gevoelens van meer dan 2,5 miljoen islamitische Facebookgebruikers gekrenkt worden. Als de pagina’s niet terug online komen dan zullen ze massaal vertrekken naar de islamitische evenknie Madina.com.  De brief zegt: "Hoewel je de beste cursussen van de wereld volgde over communicatie, slaag je er toch in haat te creëren tussen u en moslims over de hele wereld. Dit keer heb je bijna onherstelbare schade aangericht".

Facebook zelf meldt dat de pagina’s op zwart zijn gezet omdat ze gebruikt werden om andere gebruikers te spammen en dat is tegen de regels. Het gaat onder meer om de pagina’s ‘I love Mohammed’ en 'Quran Lovers’. Een woordvoerster van Facebook legt uit: “De pagina’s werden offline gezet omdat ze de regels rond spamming overtraden, niet vanwege hun inhoud”.

De moslimgemeenschap vindt ook dat er strengere regels moeten komen met betrekking tot anti-islamitische commentaren.  Tevens uit men de onvrede over de pagina ‘Everybody Draw Mohammed Day’, waar medegebruikers worden aangemoedigd om portretten van de profeet te tekenen.

Madina.com is een sociale netwerksite die specifiek op moslims is gericht. Ze hanteert islamitische principes en propageert eenheid onder moslims. Aan vrouwelijke gebruikers wordt bijvoorbeeld gevraagd om geen foto van zichzelf als profielfoto te gebruiken.