Holland's got talent wint van Popstars

Het tv-programma Holland's got talent (RTL4) heeft vrijdagavond meer kijkers getrokken dan Popstars (SBS6). De eerste show trok ruim een miljoen kijkers, de tweede 714.000. Van beide talentenjachten was vrijdagavond om 20.30 uur de eerste aflevering van de nieuwe editie op de buis.

Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek zaterdag heeft gepubliceerd. In Popstars gaan de presentatoren Gerard Joling en Nance en juryleden als Marc-Marie Huijbregts op zoek naar de meest getalenteerde zanger of zangeres. Aan Holland's got talent mogen naast zangers ook bijvoorbeeld goochelaars en acrobaten meedoen.

Opvallend is dat Holland's got talent eerder te zien was bij SBS6. Die zender haalde het echter van de buis wegens tegenvallende kijkcijfers, waarna het een nieuwe kans kreeg bij RTL4.

Enkele jaren geleden waren RTL4 en SBS6 in een strijd verwikkeld met shows over ijsdansen. Beide tv-concerns zonden toen een ijsdansprogramma uit. SBS6 had Sterren Dansen Op Het IJs, RTL4 kwam met Dancing On Ice. Toen werd de show van SBS6 beter bekeken.

ANPID198443
Holland's got talent scoort beter dan Popstars (Foto: ANP)