Ontwikkelaar verdedigt All Points Bulletin

De grootschalige online game All Points Bulletin (APB) heeft een flink aantal negatieve recensies ontvangen, maar ontwikkelaar Realtime Worlds staat hier niet echt van te kijken. Volgens de creative director moeten de meeste consumenten nog aan de nieuwe game wennen.

"De reactie is precies zoals we hadden vooraf hadden verwacht", begint de creative director in een interview met de website Eurogamer. "We doen veel zaken compleet anders in APB en daar moeten de meeste mensen nog aan wennen."

In APB worden criminelen tegenover een politiemacht geplaatst. De spelwereld is geheel open en de stad San Paro is vrij te doorlopen. Spelers kunnen beruchte criminelen of handhavers van de wet worden. Deze tweedeling is het centrale thema van APB.

APB werd echter van begin af aan aangekondigd als een nieuwe versie van Grand Theft Auto. Hierdoor hebben recensenten onrealistische verwachtingen van APB, wat de negatieve recensies rond APB kan verklaren.

De creative director van Realtime Worlds meent dat recensies helemaal niet belangrijk zijn voor de verkoop van de game en dat consumenten slim genoeg zijn om hun eigen conclusies te trekken.

Ontwikkelaar verdedigt 'All Points Bulletin'
Ontwikkelaar verdedigt All Points Bulletin