Problemen bij Oranje-feesten

De tweede wedstrijd van het Nederlands Elftal is ook vandaag niet ongemerkt voorbijgegaan. Hier en daar heeft de wedstrijd voor ernstige incidenten gezorgd.

In Amsterdam raakte een medewerker van een bouwmarkt ernstig gewond toen hij een doek wilde ophangen waarop hij de wedstrijd Nederland – Japan wilde kijken. Terwijl hij bezig was het doek aan het dak van de bouwmarkt te hangen, verloor hij zijn evenwicht en viel zes meter naar beneden. Hij belandde op een glazen plaat en werd door een traumahelikopter naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd.

In Tiel zijn bij een Oranje-feest  een 15-jarig meisje en haar moeder gewond geraakt toen zij bekneld raakten onder een auto. De automobilist wilde langs een politieafzetting rijden maar reed volgas achteruit toen hij zag dat dit niet ging lukken, daarbij werden het meisje en haar moeder overreden. Omstanders bevrijdden de twee dames uit hun benarde positie en ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. "De toestand van de dochter is momenteel zorgwekkend", aldus een ziekenhuismedewerker. De bestuurder is aangehouden.

Ook in het Drentse Hoogeveen was het weer raak.