Löw: "We hebben hier jaren aan gewerkt"

Gisteren toonden het Duitse voetbalelftal aan de wereld waar het de afgelopen periode keihard aan had gewerkt. Stond eerder nog het Duitse voetbal synoniem voor hard werken en nooit opgeven ging het gisteren ineens aanvallend een stuk makkelijker. Het elftal van trainer Joachim Löw won met 4-0 van Australië dankzij technisch en aanvallend voetbal.

Löw reageerde vol trots: "De manier waarop we aanvielen en onze wijze van passen is iets waar we de laatste jaren hard aan gewerkt hebben," sprak de bondscoach. "Ongebruikte ruimte gebruiken: dat is de voorwaarde om goed te voetballen."

Tevreden stelde de bondscoach vast dat het de hele wedstrijd Duitsland was dat domineerde: "Australië speelde defensief, waardoor we sneller de bal hebben overgespeeld en de Australische verdediging probeerde 'door te prikken' met aanvallende impulsen van Podolsk, Klose, Özil, Müller en Khedira. Australië verdedigde met tien spelers. Zonder heel goed te passenm kom je daar niet doorheen. We waren heel sterk aan de de bal en creeërden enkele mooie doelpunten."

Na zijn lofzang begon Löw met het temperen van de euforie: "We krijgen nog sterkere tegenstanders."