Onyewu wil na zeven maanden blessureleed spelen op WK

Een transfer naar AC Milan liep uit op een drama voor Oguchi Onyewu. De Amerikaan maakte vorig jaar een goede indruk op de Confederations Cup en maakte de overstap van Standard Luik naar Milaan. Door een blessure stond hij het hele seizoen aan de kant. Inmiddels is de Amerikaan fit en zegt een hele wedstrijd te kunnen spelen op het WK.

De afgelopen zeven maanden keek Onyewu lijdzaam toe hoe zijn teamgenoten een redelijk seizoen draaiden in de Serie A. Nu het WK van start gaat is de verdediger fit. Met drie invalbeurten in de benen verwacht hij in actie te komen in Zuid-Afrika. "Ik voel me heel goed, er zijn geen complicaties en ik heb geen beperkingen ondervonden tijdens de training", zegt de verdediger.

In oktober 2009 liep Onyewu een knieblessure op tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Costa Rica. Sindsdien speelde hij geen duel voor AC Milan. Zijn rentree in het shirt van Team USA maakte hij tegen Tsjechië. Inmiddels is hij ook al ingevallen in de wedstrijden tegen Turkije en Australië.