Maradona: "Ik kan Tévez niet op de bank houden"

Weinig bondscoaches zullen een luxeprobleem hebben als Diego Maradona in de voorhoede van Argentinië. De bondscoach heeft keuze uit veel aanvallers van wereldklasse, maar kan niet iedereen opstellen.

Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Diego Milito (Inter), Sergio Agüero (Atlético Madrid) en Carlos Tévez (Manchester City) zijn zomaar een paar namen uit de voorhoede van Argentinië. Maradona heeft een positie in ieder geval al ingevuld. Tévez kan rekenen op een basisplaats.

"Ik kan Carlitos niet uit de basis houden. Hij is een idool bij de mensen. Ik lees overal dat hij zelfs populairder is dan Messi en mij", vertelt Maradona aan TyC Sports. De aanvaller van Manchester City kan zaterdag dus rekenen op een basisplaats tegen Nigeria.

Tévez had zelf geen rekening gehouden met een basisplaats. Hij dacht gebukt te gaan onder de moordende concurrentie. "Ik weet dat ik geen basisplaats heb. Het is simpel te verklaren. Ik heb geen vijftien doelpunten gemaakt in de kwalificatiereeks. Ik heb mijn kansen gehad in het team, maar die heb ik niet gepakt. Nu moet ik hard knokken om een plek te krijgen."