Barendrecht wordt tweede in zaterdagkampioenscompetitie

Barendrecht is als tweede geëindigd in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Vanmiddag werd op de eigen Bongerd met 3-1 gewonnen van Excelsior '31. Dit duel was enkel voor de statistieken van belang, want vorige week legde IJsselmeervogels al beslag op de zaterdagtitel.

Het bestuur van Barendrecht had dan ook besloten om geen entreeprijzen te vragen. Mede door de hitte werd het een gezapige wedstrijd. Excelsior '31 nam de leiding door een goal van Bunyamin Özkök. Dat leek Barendrecht wakker te schudden, want de thuisploeg werd daarna sterker en kwam op gelijke hoogte toen topscorer Alex van Dommelen een strafschop benutte.

Lang leek het 1-1 te worden, maar in de slotfase greep het geïnspireerder spelende Barendrecht alsnog de zege. Michael van Dommelen strafte slap verdedigen van de bezoekers uit Rijssen af en bracht zijn team aan de leiding. Vervolgens mocht Perry van Eijken als eindstation fungeren van een mooie Barendrechtse aanval. Door de 3-1 overwinning is Barendrecht nu tweede geworden achter de ongenaakbare IJsselmeervogels.

Barendrecht - Excelsior '31 3-1 (1-1)
0-1 Bunyamin Özkök 1-1 Alexander van Dommelen (strafschop) 2-1 Michael van Dommelen 3-1 Perry van Eijken

EINDSTAND

1. IJsselmeervogels 4-10
2. Barendrecht 4-5
3. Excelsior '31 4-1