[NHL Playoffs] Flyers bijna door

Ook de Philadelphia Flyers zijn dicht bij de Stanley Cup Finals. Door een 3-0 overwinning staan zij nu 3-1 voor in de serie tegen de Montreal Canadiens. Giroux scoorde tweemaal terwijl goalie Michael Leighton zijn derde shutout in deze playoffserie behaalde, iets dat nog geen enkele Flyers-goalie ooit presteerde.

Veel had hij daarbij te danken aan zijn teamgenoten, want die stonden slechts zeventien schoten op doel toe, en nauwelijks echte doelkansen. In de eerste periode konden de Canadiens nog redelijk goed meekomen, maar in de tweede periode domineerden de Flyers met dertien schoten op doel terwijl de Canadiens er slechts ééntje wisten te produceren. Twee van de dertien schoten belandden uiteindelijk in het doel van de Canadiens.

Claude Giroux opende de score door na een pass van verdediger Kimmo Timonen op snelheid langs twee verdedigers te komen en met zijn backhand te scoren. Ville Leino maakte er 2-0 van uit een breakaway. Rookie-verdediger PK Subbon verspeelde de puck en Chris Pronger gaf een uitstekende pass op de vrijstaande Leino die goalie Halak wist te verschalken na een knappe schijnbeweging.

In de derde periode probeerden de Canadiens nog wel terug te komen, maar het waren de Flyers die weer scoorden. Giroux maakte zijn tweede van de avond in een leeg net, nadat goalie Halak het doel had verlaten voor een extra aanvaller.