FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 mei 2010

Preud'homme nieuwe trainer FC Twente

Michel Preud'homme zal de nieuwe trainer van FC Twente worden. De Belg is het met de Tukkers eens geworden over een driejarig contract, zo meldt de NOS vandaag.

De 51-jarige Preud'homme is de opvolger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken succescoach Steve McClaren. De Belg komt over van AA Gent waarmee hij recentelijk tweede werd in de competitie na in de playoffs Club Brugge verslagen te hebben. Eerder was hij al trainer van Standard Luik.

De oud-doelman van het Belgisch nationale elftal zal waarschijnlijk geen assistenten meenemen naar de landskampioen. Naar verwachting zal Alfred Schreuder Preud'homme gaan assisteren in Enschede.

[Giro] Verhoeven: "Raborenners presteren goed"

De Rabowielerploeg is blij hoe de zware vijftiende etappe in de Giro d'Italia vandaag verlopen is. Kopman Bauke Mollema kwam op de Monte Zoncolan als dertiende over de streep, terwijl ook teamgenoten Mauricio Ardila en Steven Kruijswijk bij de beste twintig eindigden.

"Daar moet je niet om mopperen. We voldoen al vanaf de start in Nederland meer dan aan de verwachtingen en dat geldt ook voor vandaag," zei ploegleider Nico Verhoeven vandaag. Hij zag Mollema klimmen naar plaats veertien in het klassement op 14:35 minuten van klassementsleider David Arroyo. Ook Adrila staat met 22:02 minuten achterstand nog binnen de top twintig.

"Bauke voldeed aan de hoop die we hadden. Het is zijn eerste grote ronde en voor de eerste keer dat hij na twee weken op dit niveau presteert. Goed gedaan," ging Verhoeven verder. "Maar ook Steven Kruijswijk verrast ons erg aangenaam. Hij liet ook vandaag zien dat het met zijn klimmersbenen wel goed zit. Alleen Rick Flens had het wat moeilijker, maar hij is ook verkouden. We laten in elk geval ook in de bergritten zien meer dan alleen pelotonvulling te zijn."

Pinkpop bedreigd door aswolk

Organisator van Pinkpop Jan Smeets houdt er rekening mee dat een aantal artiesten het optreden op het festival zal afzeggen. In verband met de aswolk uit IJsland kan het voorkomen dat artiesten niet op tijd kunnen zijn om op het festival te spelen.

Smeets weet welke bands er in problemen kunnen komen en heeft daarop ingespeeld door vervangende acts te regelen. Als er problemen komen dan zullen er geen gaten in de programmering vallen.

De 41e editie van Pinkpop gaat volgende week vrijdag van start en duurt drie dagen. Het festival is nog niet uitverkocht.

Golfer De Vries wint op Challenge Tour

Golfer Floris de Vries is er in geslaagd om een toernooi op de Challenge Tour te winnen. De 21-jarige won het Toscaans Open en streek hiermee 24.000 euro op.

De Vries is tweedejaarsprof en begon de laatste ronde met een voorsprong van drie slagen op de rest van het veld. De Deen Thorbjorn Olesen pakte mede dankzij twee bogeys van de Nederlander de leiding, maar een birdie van De Vries zorgde alsnog voor een playoff. Daarin sloeg hij op de tweede hole toe toen Olesen een put miste en won De Vries zo als zevende Nederlander een toernooi op de Challenge Tour.

"Echt keihard, het was zo kicken. Hier doe je het voor. Ik ben de laatste weken goed op tik en heb me niet gek laten maken om overhaast resultaten te willen halen. Toen ik van de winter in Amerika bij Maarten Lafeber was had die het ook nog gezegd. Heb geduld, speel je eigen spel, dan komt het wel. En nu is het zo ver. Mijn eerste zege op de Challenge Tour en hopelijk het begin van meer," zei de winnaar vanuit Italië.

Lijsttrekkersdebat: de samenvatting

PVV-leider Geert Wilders heeft zondagavond in het lijsttrekkersdebat bij RTL4 PvdA-lijsttrekker Job Cohen hard aangevallen op zijn beleid in de periode toen die burgemeester was in Amsterdam.

Volgens Wilders is de criminaliteit in de hoofdstad onder Cohen flink toegenomen. "Als u zegt dat u voor Nederland wilt doen wat u voor Amsterdam heeft gedaan, dan is dat geen belofte maar een dreigement", wierp Wilders Cohen voor de voeten.

Cohen zei dat de veiligheid onder zijn bewind is toegenomen. Hij noemde het 'gevaarlijk' dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet. "U kijkt niet of iemand over de schreef gaat, maar wat hun geloof is. Dat is iets wat je nooit, nooit en nooit mag doen."

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende stelde dat Wilders wel de problemen benoemt, maar verweet hem geen oplossingen te bieden. Volgens Balkenende moeten immigranten van goede wil juist 'tot bondgenoot' gemaakt worden en gestimuleerd.

Immigratie stoppen
De premier zei ook dat Wilders het bedrijfsleven tot last is, doordat hij onder meer de Turkse premier Erdogan heeft beledigd. Wilders stelde na het betoog van Balkenende dat het erop leek alsof hij Cohen had horen spreken. Hij daagde de CDA-leider uit met de vraag of Nederland nog wel zijn land zou zijn als er meer moskeeën dan kerken zouden staan. Volgens Balkenende zal dit niet gebeuren.

VVD-lijsttrekker Mark Rutte zei dat zijn partij de immigratie van kansarmen wil stoppen en wierp Wilders tegen dat hij zich alleen richt op moslims. Volgens Rutte zijn problemen van kansarme migranten niet aan te pakken met een kopvoddentax van Wilders of een generaal pardon van het gevallen kabinet CDA, PvdA en ChristenUnie. "Spreek mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Of je bent succesvol of niet. Als je een uitkering moet aanvragen, is het over", aldus de VVD'er.

Weggegooide stem
Een stem op de PVV noemde hij een weggegooide stem. De liberale leider viel PVV-leider Geert Wilders aan, nadat deze had betoogd dat een verhoging van de de AOW-leeftijd voor hem onbespreekbaar is.

Volgens Wilders is tornen aan de AOW-leeftijd niet nodig om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. "Met uw breekpunt op de AOW, is er eigenlijk nog maar één coalitie mogelijk en dat is met de SP. Dat betekent toch dat een stem op de PVV een weggegooide stem is", aldus Rutte.

De VVD'er vergeleek de uitspraken van Wilders over de AOW met het lanceren van zijn idee voor een kopvoddentax om belasting te heffen over het dragen van hoofddoekjes. Met dit soort stellingnames maakt de PVV-leider volgens Rutte duidelijk naar andere partijen dat hij niet wil regeren.

Ouderen
De VVD laat volgens CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende 'ouderen keihard vallen'. Volgens de CDA-leider zijn gevolgen van maatregelen van de liberalen in de zorg desastreus door onder meer een hoog eigen risico.

"Wat u doet is de ouderen keihard aanpakken", aldus Balkenende tegen VVD-lijsttrekker Mark Rutte zondag tijdens het verkiezingsdebat van RTL4. De liberale leider verweet zijn CDA-collega selectief te winkelen in het VVD-verkiezingsprogramma.

Rutte wees erop dat het CDA ook ingrijpt in de zorg om de stijgende kosten door de vergrijzing op te vangen en de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Maar zijn partij zou daarbij juist wel oog hebben voor de zwakkeren door extra geld uit te trekken voor de chronisch zieken en gehandicapten.

[Upd] Premiersdebat

De lijsttrekkers van VVD, PvdA, CDA en PVV gaan zondagavond bij RTL 4 in debat in wat de zender een 'premiersdebat' noemt.

In de Rode Hoed in Amsterdam kruisen Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Jan Peter Balkenende (CDA) en Geert Wilders (PVV) met elkaar de degens. Rutte, Cohen en Balkenende gingen vrijdag voor de NOS-radio ook al met elkaar in debat, maar daar was Wilders niet bij.

De strijd tussen de vier partijleiders wordt geleid door politiek journalist Frits Wester van RTL Nieuws. Centrale vraag is: wie wordt de nieuwe premier van Nederland? De voorbeschouwing op het debat begint om 20:00 uur, het eigenlijke debat om 20:15 uur.

Update 20:15
Het debat tussen de vier lijsttrekkers is begonnen.

Update 22:48
Volgens onderzoeksbureau Synovate heeft VVD-lijsttrekker Mark Rutte met 34 procent van de stemmen het debat gewonnen. Tweede werd PvdA-leider Job Cohen (23 procent) en gedeeld derde kwamen Jan Peter Balkenende (CDA) en Geert Wilders (PVV) met beiden 18 procent.

Bekijk hier het hele premiersdebat terug.

Alle Tweede Kamerverkiezingen 2010-lijsttrekkersdebatten:
Premiersdebat | Carré-debat | EénVandaag-debat | NOS-debatten

Bezoek ook het Verkiezingen 2010-forum.


[WTCC] Uitslagen Monza

Uitslag race 1:

Andy Priaulx heeft de eerste race op Monza weten te winnen door in de laatste bocht zijn Chevrolet-rivaal Rob Huff in te halen. Rob Huff beeindigde de race op drie wielen en moest ook nog Augusto Farfus voor zich dulden bij de finish. Gabriele Tarquini had de hele race aan de leiding gelegen tot aan de laatste bochten toen hij in de Ascari-chicane problemen kreeg met zijn band linksvoor die explodeerde. Hierdoor wist Huff tijdelijk de leiding over te nemen, maar dit was dus ook van korte duur, want in de Parabolica klapte ook zijn band linksvoor. Het BMW-duo wist door deze problemen er met een één-twee vandoor te gaan. Tarquini kwam uiteindelijk als zevende over de streep.

Huff en Tarquini reden allebei een sterke race, Huff wist in de eertse ronde vrijwel direct Farfus te verslinden, waar Tarquini ondanks een zevende startplaats heel snel op de tweede plaats wist te belanden. In de tweede ronde pakte Tarquini de leiding over van de Chevrolet-coureur. In de laatste ronde waren de posities dan ook als volgt verdeeld: Tarquini, Huff, Priaulx, Farfus, Nykjaer, Muller, Coronel, Barth, Monteiro en Bennani.

In de laatste ronde wisten ook Ivan Muller en Tom Coronel gebruik te maken van de malaise en de Nederlander wist een uitstekende vijfde plaats te pakken. Fredy Barth kwam als zesde over de streep en was hiermee alweer de beste rookie in een WTCC-race.

 

Uitslag race 2:

Ook in de tweede race speelden de banden het grootste probleem. Rookie-coureur Michel Nykjaer reed lang aan de leiding en lag tot in de laatste ronde op kop, maar ook zijn band linksvoor explodeerde. Yvan Muller wist hierdoor in zijn Chevrolet de overwinning te pakken. Ook in de tweede race wist Tom Coronel weer te profiteren van de bandenproblemen en pakte de tweede plaats. Rob Huff had ditmaal wat meer geluk dan in de eerste race en pakte de derde plaats. Nykjaer wist de race niet uit te rijden, hij moest zijn auto in de tweede chicane aan de kant zetten.

Nykjaer kende een uitstekende start van de poleposition en leidde vrijwel de volledige race. Ivan Muller had een goede start en klom van de vijfde naar de tweede plaats op. Gabriele Tarquini leidde kort de race, maar moest de leiding vrijwel direct weer afstaan vanwege een drive through-penalty vanwege een jumpstart.

Op het circuit waren diverse gevechten gaande waaronder tussen Huff en Augusto Farfus, Jordi Gené en Tiago Monteiro. Fredy Barth leek ook deze race weer op weg naar een uitstekend resultaat, maar ging in de Parabolica wijd en viel hierdoor terug. Nadat het ongeluk toesloeg bij Nykjaer pakte Muller de leiding en stond deze niet meer af. Ook Coronel wist zonder al te veel problemen zijn tweede plek veilig te stellen.

Lady Gaga stoeit met brunette

Lady Gaga is gefotografeerd terwijl ze innige momenten deelde met een andere vrouw. De zangeres lag met een rondborstige brunette op een boot in de buurt van het Franse Saint Tropez.

De 24-jarige zangeres had drie dagen rust tussen de concerten van haar 'Monster Ball Tour'. Onder meer de Britse krant Daily Mail plaatste de foto's waarop te zien is hoe Gaga zich ook zonder extravagante kleding goed vermaakt.

Lady Gaga zou haar rust goed kunnen gebruiken. De zangeres is de afgelopen maanden een paar keer flauwgevallen op het podium. Ook zegde ze een paar optredens af wegens oververmoeidheid en zou ze de laatste tijd ademhalingsproblemen hebben. In een interview met Times Magazine roept ze haar fans op zich geen zorgen te maken.

Ook ontkent ze eetproblemen te hebben of veel drugs te gebruiken. "Van af en toe een beetje MDMA is nooit iemand doodgegaan", zegt de zangeres. "Maar ik gebruik eigenlijk geen drugs. Ik raak geen cocaïne meer aan. En ik rook niet. Nou ja, af en toe eentje dan", biecht Gaga op. "En whisky. Terwijl ik werk, dat bevrijdt mijn geest een beetje."

[F2] Uitslag Race 2 Monza

Jolyon Palmer heeft ook de tweede race op Monza op zijn naam weten te schrijven. Met twee pole-positions en een zege in de eerste race was de Brit het weekend al goed begonnen. Sergey Afanasiev finishte op de tweede plek en Will Bratt kwam als derde over de streep. De enige Nederlander in de serie, Kelvin Snoeks, had een uitermate slechte race; hij kreeg de zwarte vlag getoond na het negeren van een drive through-penalty.

Nicola de Marco was net als in de eerste race goed van start, maar de coureurs voor hem waren dat minder. Hier bleek de Italiaan veel last van te hebben en daardoor vergiste hij zich in de lijn die hij moest rijden. Het gevolg was dat hij gelanceerd werd over het achterwiel van Mihai Marinescu waardoor hij ook de tweede race niet eindigde.

Snoeks had ook een goede start en wist in de chicane Philipp Eng voorbij te gaan. Hierop werd Eng geraakt door Dean Stoneman waarna hij spinde. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor de Oostenrijker. In de malaise werden ook Johan Jokinen en Kazim Vasiliauskas meegenomen.

Palmer kon ondanks alle problemen achter hem eenvoudig naar de zege rijden. Ook Afanasiev en Bratt kende een relatief eenvoudige race. Kelvin Snoeks had een rare race; hij was druk in gevecht met Armaan Ebrahim om de vijfde plaats. Hij had echter al een drive through-penalty omdat hij een chicane had afgesneden, maar had deze nog niet ingelost. Hierdoor zou hij sowieso uit het gevecht vallen. De Nederlander lostte de penalty echter niet in waardoor hij dreigde een zwarte vlag te krijgen. Op het moment dat hij de pits in reed met een kapotte auto, kreeg hij de vlag dan ook gezwaaid en was het definitief einde verhaal.

Palmer heeft in het kampioenschap weer de leiding overgenomen van Eng die dit weekend geen punten scoorde.

VN-zomerkamp in Gaza aangevallen

Tientallen gemaskerde mannen hebben een zomerkamp van de Verenigde Naties in de Gazastrook overvallen en er vernielingen aangericht. Dat zegt een hoge medewerker van de VN.

Het kamp, dat is opgezet voor kinderen en tieners uit de Gazastrook, werd zondagochtend overvallen, zo zei John Ging. De bewaker werd vastgebonden, tenten in brand gestoken en in de washokken werden vernielingen aangericht. De mannen lieten drie kogels achter en een briefje waarop ze dreigden Ging en anderen te vermoorden als de VN de activiteiten voor de 250.000 kinderen uit de Gazastrook niet stopzet.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk gaat het om islamitische extremisten die de VN-kampen als niet-islamitisch beschouwen. Hamas, die de macht in de Gazastrook in handen heeft, zette onlangs zelf ook kampen op.

Gemaskerde mannen vernielen zomerkamp Gazastrook
Gemaskerde mannen vernielen zomerkamp Gazastrook (Foto: Novum)

Dronken Rus sloopt muur politiebureau

Een 36-jarige Rus heeft tijdens een verhoor op het politiebureau in Venlo een muur vernield. De man is zaterdagnacht aangehouden, omdat hij te veel gedronken had.

Agenten hadden de man aangehouden op de Nijmeegseweg in de Limburgse plaats. Ze vermoedden dat de automobilist te veel had gedronken. Een blaastest mislukte echter en de man moest mee naar het bureau.

Op het politiebureau kreeg de man te horen dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd kwaad en sloeg met zijn hoofd tegen de deur. Door de kracht van de klap ramde de klink van de deur een gat in een muur.

Teamuitje eindigt voor Gallas in omgeslagen buggy

Wat ongetwijfeld als een ontspannend teamuitje was gepland, eindigde voor William Gallas in een gekantelde dune-buggy. De verdediger van het Franse elftal hield aan de race met zijn ploeggenoten slechts een schram over.

Gallas was met het Franse elftal aan het racen in de buggy's totdat de verdediger van Arsenal de controle over het stuur verloor. De ervaren international hield tot opluchting van iedereen geen blijvende schade over aan de crash. Gallas revalideert namelijk nog van een kuitblessure.

Bondscoach Raymond Domenech hoopt dat Gallas op tijd fit is voor het WK en heeft hem de tijd gegund om bij de voorlopige selectie te herstellen. Domenech is met zijn ploeg in voorbereiding op het WK in de Franse Alpen. Frankrijk treft deze zomer Zuid-Afrika, Uruguay en Mexico in de groepsfase.

[RG] V. Williams door

Venus Williams heeft op Roland Garros de tweede ronde bereikt. De Amerikaanse, als tweede geplaatst, versloeg de Zwitserse Patty Schnyder met tweemaal 6-3.

In de eerste set wisselden zes opslaggames, mede door een matige service van beide speelsters, van eigenaar. Williams maakte in de tweede set vooral in de rally's het verschil. Bij 5-3 leek de beslissing te zijn gevallen maar Schnyder wist van geen opgeven. Tien minuten en drie breekkansen later gaf de Zwitserse zich alsnog gewonnen.

Absentie Diarra vanwege maagklachten komt hard aan

De Franse selectie heeft teleurgesteld en geschokt gereageerd op het feit dat Lassana Diarra niet deelneemt aan het aankomende WK. De middenvelder van Real Madrid heeft een genetische bloedafwijking.

Die afwijking veroorzaakt chronische vermoeidheid, zo berichtte Real zondag. Diarra moest gisteren vanwege maagklachten het trainingskamp van Frankrijk in Tignes verlaten. "Dit is een harde klap voor ons", zei bondscoach Raymond Domenech. "Gebeurtenissen als deze brengen spelers dichter bij elkaar. We zullen aan hem denken. Hij zal in ons hoofd zitten in Zuid-Afrika", klonk het uit de mond van Sebastian Squillaci.

Ook Gaël Clichy wilde nog even wat kwijt. "Het is altijd moeilijk om een vriend te zien vertrekken. Het had iedereen kunnen gebeuren. Ik hoop dat dit ons sterker maakt. We hebben onszelf beloofd voor hem te vechten."

Atlantis op weg naar huis

De spaceshuttle Atlantis is zondag losgekoppeld van het internationaal ruimtestation ISS. Dat maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend.

Het is de laatste keer dat de Atlantis de reis terug naar aarde maakt. De spaceshuttle gaat na 25 jaar met pensioen. Later dit jaar voeren ook de twee andere spaceshuttles, de Discovery en de Endeavour, hun laatste missie uit.

De Atlantis landt volgens planning woensdag op Cape Canaveral in Florida. Aan boord zijn zes Amerikaanse astronauten. Daarmee komt dan een einde aan de 132e ruimtemissie van een spaceshuttle.

Vluchtende wildplasser haalt nat pak

Een 19-jarige wildplasser heeft tijdens een vlucht voor de politie een nat pak gehaald. Tijdens zijn poging om aan de agenten te ontkomen is de man in een zwembad in een tuin beland.

Toen agenten de man zaterdagnacht in het centrum van Helden op de bon wilden slingeren voor wildplassen, begon deze te schreeuwen. De wildplasser vluchtte weg door een aantal tuinen. In een daarvan zag hij echter het zwembad over het hoofd en belandde hij in het water. De politie gaf de man een drietal boetes, voor wildplassen, verstoren van de openbare orde en voor het vluchten.

Lekker graven in Tunnelers beta/trailer

Tunnelers is een free-to-play online spel waarin je een tank bestuurt. Hiermee moet je jezelf een weg banen door de verschillende groezelige ondergrondse gangen terwijl je ook nog eens vijanden aan gort schiet.

Onlangs is men begonnen met het ronselen van beta-testers die met veel plezier het spel willen uittesten. Wil je ook een beta-key ontvangen dan moet je je hier aanmelden. Om het spel nog wat meer in de kijker te zetten heeft ontwikkelaar Floating Minds ook nog even een trailer in elkaar gestoken.

'Spaanse fans willen Fàbregas niet in basiself Spanje'

Als het aan de lezers van de Spaanse krant Marca ligt valt Cesc Fàbregas buiten het basiselftal van Spanje. De aanvoerder van Arsenal moet zijn plek op het middenveld afstaan aan Xabi Alonso en Xavi.

Marca vroeg de lezers om de ideale elf samen te stellen van de regerend Europees kampioen. Naast Fàbregas blijft ook Barcelona-middenvelder Sergio Busquets op de bank volgens de lezers. Duidelijk is dat de Spaanse fans vasthouden aan het EK-elftal.

Met nagenoeg hetzelfde elftal won Spanje twee jaar geleden het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Alleen Barcelona-verdediger Pique speelt zich in het basisteam van bondscoach Vicente del Bosque. De plaats van Pique werd in 2008 nog ingenomen door Carlos Marchena.

De elf: Iker Casillas; Sergio Ramos, Carles Puyol, Gerard Pique en Joan Capdevila; Xavi, Xabi Alonso, Andrés Iniesta en David Silva; Fernando Torres en David Villa.

Webber sluit ander team niet uit in 2011

Mark Webbers contract bij Red Bull Racing loopt af aan het eind van 2010. Ondanks dat de Australiër nog niet echt denkt aan zijn toekomst in 2011, sluit niet uit dat hij bij een ander Formule 1-team gaat rijden.

Webber staat momenteel gedeeld eerste in het kampioenschap met zijn teamgenoot Sebastian Vettel op 78 punten, nadat de Australiër de laatste twee Grands Prix had gewonnen. Daarmee is Webber een van de betere kandidaten geworden op de coureursmarkt. Ook al geeft hij aan dat hij tevreden is bij Red Bull, Webber houdt zijn opties open. Een mogelijke plek is die bij Ferrari, aangezien Felipe Massa's contract ook afloopt aan het eind van dit jaar.

"Ik heb net twee races gewonnen, back-to-back, en mensen gaan me vragen waar ik volgend jaar rijd", aldus Webber in een interview met The Mail on Sunday. "Ik ben erg close met de jongens van Red Bull, we hebben een boel meegemaakt samen en ik heb een geweldige relatie met ze. Toch kunnen dingen gebeuren en snel veranderen in deze branche en je weet nooit wat er om de volgende hoek ligt."

De Red Bull-rijder verwacht dat zijjn toekomst beslist zal zijn rond de Grand Prix van Groot-Brittannië, op 11 juli. "Op dit moment denk ik alleen aan de komende race in Turkije dit weekend. De rest komt vanzelf. Er zijn honderden punten te verdienen maar ik concentreer me op het komende klusje. Ik denk dat het wel duidelijker wordt de komende zes weken ofzo. Maar het belangrijkste is dat ik nog altijd gedreven ben."

Webber blikte nog even positief terug op zijn winst in Monaco, toegevend dat hij er ondersteboven van was. "Het schijnt dat enorm veel mensen de Grand Prix van Monaco kijken! Ik veronderstel dat het geweldig is, omdat drie, vier weken geleden nog iedereen sprak van het dreamteam McLaren of Michael [Schumacher, red.] die dit of dat zou doen. Maar ik laat me niet van de wijs brengen; in deze sport verandert het in een flits."

"Het daagde me, tijdens het diner met de prins, dat ik geschiedenis had geschreven. Ik zal nooit vergeten dat ze een heel dak van een gebouw haalden om een vuurwerkshow te bekijken. Het was een geweldig einde aan een uniek en voor mij dramatisch weekend." Webber ging nog even terug naar Monte Carlo op maandag na de race om zich even te wentelen in zijn succes: "Ik reed de baan over in mijn straatauto om te zien waar het rubber lag, genietend van het moment."

"De laatste keer dat ik daar reed was ik nogal koortsachtig! Ik ben niet iemand van glitter en glamour, maar ik weet hoe moeilijk het is om daar te winnen. Een klein foutje en je race is voorbij. Ik wilde gewoon even een andere blik, op maandag."

[RG] Tsonga komt met de schrik vrij

Voor de Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga zat Roland Garros er na één ronde al bijna op. De als achtste geplaatste thuisspeler had zijn handen vol aan de Duitser Daniel Brands, maar wist uiteindelijk toch met 4-6, 6-3, 6-2, 6-7 (2) en 7-5 te winnen.

Voor Ernests Gulbis was het toernooi na de eerste ronde wel voorbij. De Let was bezig aan een goed gravelseizoen, maar moest tegen de Fransman Julien Benneteau op de stand 6-4, 6-2 en 1-0 opgeven met een hamstringblessure.

Doden in Somalië na aanval op paleis

Islamitische militanten hebben zondag het Somalische presidentiële paleis in Mogadishu aangevallen. Ten minste vijftien mensen werden gedood en dertig raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van het leger gezegd. Een ooggetuige meldde dat zeker zes mortieren vlak bij het paleis insloegen.

President Sheik Sharif Sheik Ahmed was niet in het paleis op het moment van de aanslag, hij was aanwezig bij een bijeenkomst van de Verenigde Naties gericht op hulp aan zijn land. Op die VN-bijeenkomst zegden tientallen landen hun steun toe om Somalië te helpen een sterke politiemacht en een slagvaardig leger op te bouwen, om vrede en stabiliteit te bewerkstelligen en om piraterij uit te bannen.

Somalië heeft al jaren geen goed functionerende regering en opstandelingen hebben grote delen van de hoofdstad Mogadishu in handen. Ze proberen uit alle macht de door de VN gesteunde regering omver te werpen.

Hemubo Squash Trophy prooi voor Blake

Aisling Blake heeft in Almere de Hemubo Squash Trophy veroverd. De toernooifavoriete was in de eindstrijd met 11-9, 11-3, 11-7 te sterk voor Lauren Siddall.

De 28-jarige Blake, eerder op de dag verantwoordelijk voor de uitschakeling van Orla Noom, was in de eindstrijd van het WISPA Tour 4 kampioenschap oppermachtig tegen haar Engelse tegenstandster. Alleen aan het einde van het eerste bedrijf was Siddall bij machte om het midden van de baan te bezetten tegen de in Nederland woonachtige Blake. In de overige delen van het duel was de Ierse simpelweg te goed. Haar overwinning kwam dan ook nooit in gevaar.

Voor de als eerste geplaatste Blake, de nummer vijfentwintig van de wereld, was het de vierde keer in haar loopbaan dat ze de beste was tijdens een toernooi op de WISPA World Tour. Met de zege verdiende de ‘Amsterdamse’ 210 punten voor de wereldranglijst. Ook mocht ze achthonderd dollar bijschrijven op haar bankrekening.

[Upd] [DTM] Uitslag Race Valencia

Mattias Ekstrom heeft de DTM-race op het circuit van Valencia op zijn naam geschreven. De Zweed bleef Audi-genoot Martin Tomczyk en Mercedes-rijder Bruno Spengler voor. Laatstgenoemde nam met veertien punten de leiding over in het klassement van Gary Paffett die vandaag niet verder kwam dan plaats acht.

Ekstrom mocht van poleposition vertrekken en profiteerde optimaal van deze startplaats door meteen weg te rijden bij de als tweede gestarte Spengler. Audi-rijders Tomczyk en Oliver Jarvis maakten hun verplichte pitstops veel later dan de rest van het veld, waardoor ze dankzij hun voordeel plaats twee en drie in de schoot geworpen kregen. Tomczyk kon door zijn versere rubber Ekstrom bijhalen, maar passeren kon hij de Zweed niet meer. Omdat Jarvis uitviel kon Spengler alsnog het podium beklimmen.

Voor de winnaar van de eerste race Paffett was het al na de eerste bocht een lastige middag. De Brit ging wijd, waardoor hij vele plaatsen verloor. Na een gevecht met Alexandere Premat verloor Paffett nog meer tijd, waarna hij bijna de gehele race achter de Audi van Miguel Molina klem zat. Een geslaagde inhaalpoging in de laatste ronde leverde hem alsnog een punt op. De voormalige Formule 1-rijders David Coulthard en Ralf Schumacher kwamen niet aan de finish.

Update:
Martin Tomczyk is na afloop van de race gediskwalificeerd omdat hij tijdens de race een set banden heeft gebruikt die hij na de kwalificatie aangemerkt had om terzijde te leggen. Audi erkent de fout, maar dat kon niet voorkomen dat Tomczyk uit de uitslag gehaald werd en Bruno Spengler de tweede plaats kreeg toegewezen voor Alexandre Premat. Miguel Molina kreeg hierdoor het laatste punt in de race.

Uitslag Valencia:

Pos. Rijder Merk Tijd
1 M. Ekstrom Audi 1:09:56,290
2 B. Spengler Mercedes + 3,547
3 A. Premat Audi + 4,614
4 T. Scheider Audi + 5,274
5 P. di Resta Mercedes + 8,639
6 M. Rockenfeller Audi + 12,812
7 G. Paffett Mercedes + 16,445
8 M. Molina Audi + 17,116
9 J. Green Mercedes + 18,382
10 S. Stoddart Mercedes + 31,041
11 M. Engel Mercedes + 48,037
12 F. Cheng Mercedes + 48,531
DNF D. Coulthard Mercedes + 7 ronden
DNF O. Jarvis Audi + 8 ronden
DNF M. Winkelhock Audi + 11 ronden
DNF R. Schumacher Mercedes + 21 ronden
DQ M. Tomczyk Audi geen tijd


Klassement na Valencia:

Pos. Naam Merk Punten
1 B. Spengler Mercedes 16
2 M. Ekstrom Audi 13
3 G. Paffett Mercedes 12
4 P. di Resta Mercedes 9
5 T. Scheider Audi 7
6 M. Rockenfeller Audi 7
7 J. Green Mercedes 6
8 A. Premat Audi 6
9 M. Molina Audi 2

[RG] De Bakker dubbelt met Wassen

Thiemo de Bakker en Rogier Wassen zullen samen deelnemen aan het dubbeltoernooi op Roland Garros. De Bakker plaatste zich eerder vandaag meteen al voor de tweede ronde van het toernooi, maar of het lukt in het dubbelspel is maar de vraag, omdat het duo het op moet nemen tegen het als zesde geplaatste Pools/Oostenrijkse-tweetal Lukasz Kubot/Oliver Marach.

Bij de vrouwen zal Michaëlla Krajicek op het Franse gravel in het dubbelspel in actie komen. De Almeerse plaatste zich niet voor het hoofdtoernooi bij de singles, maar in de dubbels komt ze met de Amerikaanse Vania King in de baan tegen de Roemeense Ioana Raluca Olaru en de Oekraïense Olga Savchuk.

Super Mario Galaxy 2 soundtrack op youtube

Super Mario Galaxy had een erg goede soundtrack met een orkest dat je meenam naar verschillende soorten muziek. Om te laten weten dat de soundtrack van Super Mario Galaxy 2 net zo goed of zelfs beter is dan dat van deel één heeft composer Mahito Yokota een youtube kanaal gemaakt en daarin de volledige soundtrack van Super Mario Galaxy 2 in geuploadt.

Beluister de soundtrack hier maar let op, de namen van de liedjes kunnen kleine spoilers bevatten. Hieronder alvast het liedje van het titelscherm. Elf juni zal de game in de Europese winkels liggen.

 

Zwarte doos Indiaas ramptoestel gevonden

In Mangalore in het zuiden van India hebben de autoriteiten zondag de zwarte doos van het verongelukte toestel van Air India Express geborgen. Dat meldde het Indiase persbureau PTI op gezag van het ministerie van Burgerluchtvaart.

De Boeing 737-800 stortte zaterdag vroeg neer. Van de 166 mensen aan boord van het vliegtuig, overleefden acht de ramp. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend. De zwarte doos kan mogelijk meer duidelijkheid geven.

Het toestel schoot van de landingsbaan op een heuvel en crashte vervolgens in een bos waarna het vliegtuig in brand vloog. Alle 158 doden zijn geborgen, nog twaalf lichamen moeten worden geïdentificeerd. Het was de eerste grote vliegtuigramp in India in tien jaar.

Air India Express is de budgetdochter van het staatsluchtvaartbedrijf Air India. De prijsvechter werd vijf jaar geleden opgericht. Het neergestorte toestel was drie jaar oud.

Jali haakt met hartproblemen af voor WK

Andile Jali zal niet aan het WK voetbal in Zuid-Afrika deel gaan nemen. De 21-jarige middenvelder van het thuisland kampt met een hartafwijking en is daarom door bondscoach Carlos Alberto Parreira uit de voorlopige selectie gehaald.

"Ik wil het leven van deze jongen absoluut niet in gevaar brengen," zei Parreira vandaag tijdens een persconferentie. "Hij kan niet spelen op het WK. Het goede nieuws is echter dat zijn carrière nog niet over is." Jali zal volgende week in Florida door hartspecialisten verder onderzocht worden.

Gesneuvelde militair herdacht op Kamp Holland

Op Kamp Holland in Uruzgan is zondag stilgestaan bij de dood van de Nederlandse militair Luc Janzen. De 25-jarige korporaal eerste klasse kwam zaterdag om het leven door een aanslag met een bermbom. Een Franse militair en een Afghaanse tolk kwamen ook om, vier Nederlandse militairen raakten gewond.

Tijdens het bijzonder appel sprak onder anderen luitenant-kolonel Huub Klein Schaarsberg de troepen toe. "Voor ons is het een zware klap. Voor het thuisfront is het niet te beschrijven. Maar we moeten verder. Help elkaar, steun elkaar en let op elkaar."

Aan het einde van het appèl werd een minuut stilte in acht genomen, meldt het ministerie van Defensie.

Clinton wil meer openheid Chinese markt

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton heeft China opgeroepen om binnenlandse en buitenlandse bedrijven op de Chinese markt op een gelijkwaardige manier te laten concurreren. Ze deed dat tijdens haar bezoek aan China.

"Als we willen dat handel werkt in welke economie dan ook en als we de voordelen willen waarvan we weten dat die er zijn, dan moet er een evenwichtige markt zijn waar binnenlandse en buitenlandse bedrijven vrijelijk en openlijk met elkaar kunnen concurreren", zei Clinton.

Ze gaf aan dat de Verenigde Staten bij China zullen aandringen op meer openheid wat betreft regulatie van de markt, op vrije toegang tot de markt en op een strikte naleving van wetten op intellectueel eigendom.

57 oude graftombes ontdekt in Egypte

Archeologen hebben 57 oude Egyptische graftombes opgegraven. De meeste bevatten een beschilderde houten sarcofaag met een mummie.

De Egyptische hoogste raad voor antiquiteiten zegt dat de oudste graftombe dateert van 2750 jaar voor het begin van onze jaartelling. Twaalf van de tombes behoren tot de achttiende dynastie die over Egypte heerste tijdens het tweede millennium voor het begin van onze jaartelling. De ontdekking zal volgens de raad nieuw licht werpen op oude Egyptische religies.

De tombes zijn opgegraven bij Lahoun, in Fayoum, zo'n honderd kilometer ten zuiden van Caïro.

57 oude graftombes ontdekt in Egypte
57 oude graftombes ontdekt in Egypte (Foto: Novum)

[SF] Uitslag Magny-Cours Race 2 + Finale

De tweede Superleague Formula-race op het circuit van Magny-Cours is gewonnen door Max Wissel. De Duitser mocht van poleposition beginnen en won eenvoudig voor Julien Jousse en Davide Rigon. Van de Nederlanders kwam alleen Yelmer Buurman op plaats acht over de finish.

Wissel mocht vanwege zijn crash in de eerste race van poleposition starten in de tweede omloop starten en behield de leiding voor Maria de Villota. Marcos Martinez ging haar snel voorbij, waarna Robert Doornbos een inhaalpoging wilde wagen. De Nederlander zag niet dat De Villota vroeg voor de chicane remde, waardoor hij bij het uitwijken de bolide van Martinez raakte. Beiden vielen hierdoor uit.

Ook Sébastien Bourdais verslikte zich in de zevende ronde in de hairpin waarna hij zijn auto in de zijkant van zowel Franck Montagny als Franck Perera reed. Alle drie coureurs konden niet verder rijden. Om de rotzooi op te ruimen kwam de safety car op de baan. Deze pikte echter niet Wissel op, maar diens achtervolgers, waardoor de Duitser veel voorsprong kon pakken.

Omdat ook het pitwindow op dat moment in ging werd de chaos nog groter, omdat iedereen inclusief wissel tegelijkertijd ging pitten. De enige die een plaats won was Jousse die De Villota inhaalde. Rigon wist plaats drie te pakken, voor Craig Dolby die een inhaalrace bekroonde met plaats vier.

In de finalerace mocht Craig Dolby van poleposition starten, maar de Brit kwam slecht weg, waardoor hij terug viel naar plaats vijf. Yelmer Buurman profiteerde hiervan door de eerste plaats te pakken en deze niet meer af te staan. Davide Rigon werd tweede, voor Max Wissel, Julien Jousse, James Walker en Dolby.

Uitslag Race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 M. Wissel FC Basel 46:21.647
2 J. Jousse AS Roma + 21.327
3 D. Rigon Anderlecht + 29.965
4 C. Dolby Tottenham Hotspur + 41.464
5 B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 47.992
6 M. de Villota Atletico de Madrid + 1:20.287
7 Y. Buurman AC Milan + 1 ronde
8 J. Walker Liverpool FC + 1 ronde
DNF T. Gommendy Galatasaray + 4 ronden
DNF J. Martin Beijing Guoan FC + 9 ronden
DNF A. Parente FC Porto + 11 ronden
DNF C. van der Drift Olympiacos + 22 ronden
DNF F. Perera Flamengo + 22 ronden
DNF F. Montagny Girondins de Bordeaux + 23 ronden
DNF S. Bourdais Olympique Lyonnais + 23 ronden
DNF R. Doornbos Corinthians + 28 ronden
DNF M. Martínez Sevilla FC + 29 ronden


Klassement na Magny-Cours:

Pos. Team Punten
1 Tottenham 249
2 AC Milan 190
3 Anderlecht 178
4 FC Basel 170
5 Olympiacos 151
6 AS Roma 142
7 Flamengo 139
8 Sporting 122
9 Porto 118
10 Liverpool 113
11 Sevilla 106
12 Madrid 106
13 Olympique Lyon 81
14 Bordeaux 81
15 Galatasaray 76
16 Corinthians 76
17 Beijing Guoan 54
18 PSV 42

[RG] Haase derde partij op baan 16

Robin Haase komt morgen in de namiddag in actie op Roland Garros. De Hagenaar is in de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen gekoppeld aan de Spanjaard Nicolas Almagro. De partij is de derde op baan zestien en zal normaal gesproken pas na drieën beginnen.

Zowel de nummer een bij de mannen als bij de vrouwen komt op de tweede dag van het toernooi in Parijs in actie. De Zwitser Roger Federer neemt het vroeg in de middag op tegen de Australiër Peter Luczak. Daarna komt Serena Williams voor het eerst de baan op. De Amerikaanse treft de Zwitserse Stefanie Vögele.

Alan Wake DLC op komst

Alan Wake zal in de komende maanden worden uitgebreid met (betaalde) DLC. Microsoft heeft nu de eerste twee DLC episodes bekend gemaakt, namelijk 'The Signal' en 'The Writer'. De eerste pack, 'The Signal', zal op 27 juli te downloaden zijn.

Beide DLC zullen 800 Microsoft Points kosten, dat is ongeveer tien euro. Maar in elk doosje van Alan Wake zit een code waarmee je 'The Signal' gratis kan downloaden. 'The Writer' komt op een onbekende tijd uit en zal Alan Wake's verhaal vervolgen waarin hij volgens de omschrijvingen in steeds erger wordende nachtmerries moet vechten voor zijn leven.

Alan Wake

 

Slecht weekend voor Shrek 4

Shrek 4 heeft ook wel als ondertitel de Final Chapter en dat zal dit derde vervolg op animatiefilm over een groene Ogre waarschijnlijk ook zijn. Het openingsweekend valt behoorlijk tegen.

Shrek 4 brengt een tegenvallende 71 miljoen dollar op in de Amerikaanse bioscopen. De verwachting was toch wel dat er meer dan 100 miljoen opgehaald zou worden, zoals bij Shrek 2 (108) en Shrek 3 (121). Shrek 4 heeft te maken met inflatie tov de andere delen en heeft bovendien duurdere kaartjes, zo betaal je voor een kaartje 3D Imax het bedrag van 20 dollar.

Ook de recensies zijn niet mals. Na het tegenvallende deel 3 revancheert DreamWorks zich dus niet met Shrek. Gelukkig voor DreamWorks is er wel al een nieuwe hit die uitgemolken gaat worden. Hoe Tem je een Draak is een wereldwijd succes.

Babel hervat training

Ryan Babel heeft vandaag voorzichtig de training bij het Nederlands elftal hervat. De aanvaller van Liverpool verscheen op het veld in Seefeld, maar oefende nog niet met zijn ploeggenoten mee. Hij werkte een aangepast programma af.

Babel verrekte vrijdag zijn rechter hamstring. Hij sloeg gisteren de training over. De blessure kwam op een ongelukkig moment. De aanvaller wil tijdens het trainingskamp van Oranje in Oostenrijk een plaats in de definitieve selectie afdwingen. Bondscoach Bert van Marwijk moet voor 2 juni nog vier afvallers aanwijzen.

Reisadvies Buitenlandse Zaken op boekingssites

Vakantiegangers kunnen binnenkort bij de website waar zij hun reis boeken direct reisadvies over het betreffende land krijgen. Zo kan snel worden geraadpleegd of er specifieke veiligheidsrisico's zijn of een negatief reisadvies geldt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken start woensdag de campagne Wijs op Reis.

Op de belangrijkste reissites komt een toepassing die bij het invullen van de bestemming linkt naar de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar staat het actuele reisadvies, dat is opgesteld door het ministerie en de Nederlandse ambassades in de wereld.

Woensdag lanceert demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) de campagne. Hij neemt dan als eerste een iPhone-applicatie in gebruik die ook direct toegang biedt tot de reisadviezen.

[Giro] Basso de beste op Zoncolan

De vijftiende etappe in de Giro d'Italia, over 222 kilometer van Mestre naar Monte Zoncolan, is gewonnen door Ivan Basso. De Italiaan van Liquigas kwam alleen over de meet. David Arroyo behield de leiding in het algemeen klassement.


Zes man namen na 19 kilometer de benen. Jérôme Pineau, Jackson Rodríguez, Ludovic Turpin, Francesco Reda, Guillaume Le Floch en Nico Sijmens kregen een maximale voorsprong van veertien minuten. Op de flanken van de Sella Chianzutan, een berg van de tweede categorie en de eerste van vier bergen die vandaag bedwongen moesten worden, liep de voorsprong van de koplopers terug. Turpin kwam als eerste boven op de Sella Chianzutan, net voor La Floch en Sijmens. Het peloton volgde op iets meer dan negen minten.

Bij de beklimming van de Passo Duran, van de eerste categorie, was het Liquigas, de ploeg van Nibali en Basso, die met zeven man vooraan in het peloton reed. Uit de kopgroep moest Reda vervolgens lossen. Op de top van de Passo Duran was het verschil tussen de kopgroep en het uitgedunde peloton, met daarin Bauke Mollema, nog maar vijf minuten. In de daarop volgende afdaling werd het peloton weer groter. Bij de beklimming van de Sella Valcalda, een berg van de tweede categorie, was het verschil teruggelopen naar een kleine vier minuten.

In de afdaling was het Liquigas dat de regie in het peloton weer in handen nam. Na een korte afdaling moesten de renners beginnen aan de laatste klim, de Monte Zoncolan. In de kopgroep moest Floch al gauw lossen. Zo'n acht kilometer voor de top was het verschil met de koplopers nog ruim twee minuten. Arroyo moest lossen toen Scarponi nog een tandje erbij deed op het steilste gedeelte van de klim. Alleen Evans en Basso konden Scarponi volgen. De rest moest passen. De voorsprong van de koplopers liep in rap tempo terug. Scarponi moest Basso en Evans vervolgens laten gaan. Basso en Evans pakten op zo'n vijf kilometer van de finish ook de laatste renner van de oude kopgroep terug. Zo'n vier kilometer voor de meet hadden Basso en Evans een kleine dertig seconden voorsprong op Scarponi.

Evans moest vervolgens bij Basso lossen waardoor de Italiaan alleen op kop lag. De renner van Liquigas wist de voorsprong vol te houden en kwam alleen over de meet. Evans werd tweede , Scarponi kwam net daarachter als derde over de finish. Bauke Mollema werd dertiende op iets meer dan vier minuten van Basso.

Uitslag vijftiende etappe:

# Renner Ploeg Tijd
1 Ivan Basso (Ita) Liquigas 6.21;58
2 Cadel Evans (Aus)
BMC +1,19
3 Michele Scarponi (Ita) Acqua & Sapone +1,31
4 Damiano Cunego (Ita) Lampre +1,58
5 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +2,26
6 Carlos Sastre (Spa) Cervélo +2,44
7 Vincenzo Nibali (Ita)
Liquigas +3,07
8 Marco Pinotti (Ita) Columbia +3,20


Klassement:

# Renner Ploeg Tijd
1 David Arroyo (Spa)
Caisse d'Epargne 67.48;42
2 Richie Porte (Aus) Saxobank +2.35
3 Ivan Basso (Ita)
Liquigas +3.33
4 Carlos Sastre (Spa) Cervélo +4.21
5 Cadel Evans (Aus) BMC +4.43
6 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +5.51
7 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +6.08
8 Michele Scarponi (Ita) Acqua & Sapone +6.34

Staking BA gaat toch door

De geplande staking van het cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij BA gaat vanaf maandag toch door. De gesprekken tussen de bonden en de werkgever over onder meer het salarissen en herstructurering van het bedrijf, worden zondag niet hervat, zo maakte de BBC zondagmiddag bekend. De staking duurt naar verwachting vijf dagen.

Zaterdag zei onder meer de leiding van BA en bemiddelaars nog hoop te hebben dat de staking kan worden afgewend. Topman Willie Walsh toonde zich zondag tegen de BBC echter geschokt over de houding van de bonden. Walsh ontdekte zondag dat vakbondsleider Derek Simpson tijdens de onderhandelingen op zaterdag alles direct via Twitter wereldkundig had gemaakt.

Meer dan 30 doden bij busongeluk China

Een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een bus heeft in het noordoosten van China aan ten minste 32 mensen het leven gekost. Bij het ongeluk zondag raakten daarnaast zeker 24 mensen gewond.

De vrachtwagen reed op de verkeerde weghelft van een snelweg waar wegwerkzaamheden aan de gang waren en botste frontaal op de bus, die door de klap in brand vloog. De overlevenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

'Meeste oorlogsschade Gaza nog niet hersteld'

Het grootste deel van de schade die is ontstaan door de Israëlische oorlog in de Gazastrook meer dan een jaar geleden is nog niet hersteld. Dat heeft de ontwikkelingshulporganisatie van de Verenigde Naties (UNDP) zondag gezegd.

Israël blokkeert nog steeds de toevoer van bouwmaterialen tot de door Hamas beheerste Gazastrook als onderdeel van een algehele blokkade van het gebied. UNDP zei zondag in een rapport dat inwoners van de Gazastrook zelf kleine werkzaamheden hebben uitgevoerd met hergebruikt of gesmokkeld materiaal.

Israël zegt dat het de toevoer van bouwmaterialen tegenhoudt om te voorkomen dat die door Hamas voor militaire doeleinden worden gebruikt.

Japanse premier biedt kiezers excuses aan

De Japanse premier Yukio Hatoyama heeft zondag zijn excuses aangeboden aan de inwoners van Okinawa voor het niet nakomen van zijn belofte een Amerikaanse militaire basis van het eiland te verwijderen. Het voorval lijkt zijn grip op de macht verder te verzwakken.

Tijdens zijn verkiezingscampagne van vorig jaar -waarna hij aan de macht kwam-, beloofde Hatoyama dat de basis zou verdwijnen, maar onlangs gaf hij zijn steun aan de regering voor een eerder plan, dat de bouw van een nieuwe basis in Okinawa behelsde, maar dan in een minder dichtbevolkt kustgebied.

Inwoners klagen al geruime tijd over het lawaai en de risico's op een vliegramp. Ook maken ze zich zorgen over de criminaliteit die voortkomt uit het huisvesten van meer dan de helft van de 47 duizend Amerikaanse militairen in Japan. Het bezoek van Hatoyama aan Okinawa ging gepaard met protesten van boze burgers.

De populariteit van Hatoyama neemt snel af nu blijkt dat hij zich aan verschillende verkiezingsbeloftes niet houdt. Rond de maand juli worden nationale verkiezingen gehouden en volgens Minoru Morita, die verschillende boeken over de Japanse politiek heeft geschreven, zijn de Democraten te onervaren gebleken om alle politieke problemen het hoofd te kunnen bieden. Zij regeren na een bijna onafgebroken periode van regeringen van Liberaal Democraten. "De democraten hebben niet goed nagedacht over wat ze konden veranderen en wat niet. De militaire basis is een internationale overeenkomst. Ze zijn onwetend en niet realistisch", aldus Morita.

Alleen verkiezingen Thailand bij einde geweld

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft zondag gezegd dat verkiezingen alleen worden overwogen als het geweld en de protesten helemaal ten einde komen. Onlusten houden het land al twee maanden in de greep en hebben aan zeker 85 mensen het leven gekost.

De woorden van Abhisit lijken aan te geven dat hij een harde lijn zal blijven volgen tegenover de roodhemden en dat hij geen gebaar zal maken richting de demonstranten door vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Onder de Thaise wet hoeft Abhisit tot december 2011 geen nieuwe verkiezingen te houden. "Het is helemaal aan mij om te bepalen wat het meest geschikte moment is om verkiezingen te houden", zei hij in zijn wekelijkse televisieprogramma.

In Bangkok en in de rest van Thailand lijkt de rust intussen wedergekeerd. Een regeringswoordvoerder zei dat het 'over het algemeen rustig is' in het land, maar dat er 'een paar berichten van samenscholingen' zijn en enkele gewelddadige incidenten.

Zondag kwamen honderden schoolkinderen en buurtbewoners bijeen om de reinigingsdiensten te helpen de wijk schoon te maken waar de roodhemden bivakkeerden. Ook het openbaar vervoer is zondag na een week weer op gang gekomen. Scholen en regeringsgebouwen openen maandag hun deuren. De avondklok die woensdag werd ingesteld is zondag en maandag nog wel van kracht, zij het ingekort.

De protesten van de roodhemden komen voort uit een lang lopende strijd tussen de vooral arme en landelijke aanhang van voormalig premier Thaksin Shinawatra en de regerende elite. Volgens de demonstranten heeft de elite in 2006 een militaire coup georganiseerd. Thaksin werd toen op beschuldiging van corruptie afgezet. Deskundigen denken dat de roodhemdenbeweging nog maanden zo niet jaren voor onrust in het land kan zorgen.

607 mensen geëvacueerd na brand op cruiseschip

Door brand in de machinekamer van een Duits cruiseschip in een Noorse haven moesten zondag 607 mensen geëvacueerd worden. Dat hebben de Noorse reddingsdiensten bekendgemaakt.

Alle 364 passagiers aan boord van de MS Deutschland konden in veiligheid gebracht worden, zei de woordvoerder van de reddingsdiensten. Ook 243 bemanningsleden konden snel van boord worden gehaald. Er zijn geen gewonden gevallen. Het schip is in Duitsland zeer bekend vanwege de opnames die er gemaakt worden van de populaire Duitse televisieshow 'Das Traumschiff'.

Volgens ooggetuigen waren er grote rookpluimen boven het schip te zien. De geëvacueerde passagiers zijn naar nabijgelegen hotels en andere schepen gebracht.

Het bedrijf dat de cruises uitvoert kon niet direct voor commentaar bereikt worden.

[MotoGP] Uitslag Race Le Mans

Jorge Lorenzo heeft op eenvoudige wijze de MotoGP-race van Le Mans op zijn naam geschreven. De Spaanse Yamaha-coureur bleef teamgenoot Valentino Rossi en Andrea Dovizioso ruim voor. Door de winst verstevigt Lorenzo zijn leidende positie in het klassement.

Rossi mocht van poleposition beginnen en behield deze plaats, ondanks de aanval van de altijd snel startende Dani Pedrosa. Later in de eerste ronde wist ook Lorenzo de Spanjaard te passeren, zodat het gevecht tussen de kemphanen kon beginnen. Daarachter probeerde Casey Stoner dichterbij te komen, maar de Australiër nam te veel risico en gleed met zijn Ducati al na twee ronden onderuit.

Rossi, Lorenzo en Pedrosa wisten zich los te rijden van de rest van het veld en de eerste aanval om de leidende positie kwam in de achtste ronde van Lorenzo. Rossi kon snel pareren, maar de Italiaan had geen antwoord op de aanval in de tiende ronde. Lorenzo sloeg snel een gaatje met de concurrenten, waarna Rossi op ruim vijf seconden van zijn Yamaha-teamgenoot over de streep kwam. Daarachter moest Pedrosa het leidende duo laten gaan en hij zag in de laatste ronde Dovizioso en Nicky Hayden voorbij komen.

In de 125cc ging de overwinning naar Pol Espargaro die zijn landgenoot Nicolas Terol na een spectaculaire race voorbleef. Marc Marquez wist het heftige gevecht voor de derde plaats uiteindelijk te winnen. Jasper Iwema eindigde op plaats twaalf, terwijl Michael van der Mark 22e werd.

De Moto2-race werd een prooi voor Toni Elias. De Spanjaard kon eenvoudig winnen, omdat zowel polesitter Kenny Noyes als Jules Cluzel vooraan wegvielen na crashes. Dit overkwam ook klassementsleider Shoya Tomizawa, waardoor Julian Simon tweede werd, voor Simone Corsi.

Rotterdam verliest finale Euro Hockey League

De hockeyers van Rotterdam zijn er niet in geslaagd de Euro Hockey League te winnen. Het elftal van trainer Hans Streeder verloor in de finale in Amstelveen met 3-1 van het Duitse UHC Hamburg.

Hamburg opende in de laatste minuut voor rust, na een gelijkopgaande eerste helft, de score. Een mislukte balaanname van Willem Hertzberger leidde een kans in voor UHC. Marco Miltkau scoorde van dichtbij. Rotterdam, dat gisteren in de halve eindstrijd Amsterdam met 4-3 versloeg, leek de titel direct na rust te kunnen vergeten toen Patrick Breitenstein een strafcorner benutte. Via Phil Burrows, die eveneens doel trof uit een strafcorner, verkleinde Rotterdam vier minuten later echter de achterstand: 2-1. De Duitsers hielden stand en beslisten zes minuten voor tijd via Breitenstein, dit keer vanuit een strafbal, het duel.

UHC Hamburg won in 2008 ook al de eerste editie van de Euro Hockey League, de opvolger van de voormalige Europacuptoernooien. Bloemendaal was vorig jaar de beste.

[NHL Playoffs] Flyers bijna door

Ook de Philadelphia Flyers zijn dicht bij de Stanley Cup Finals. Door een 3-0 overwinning staan zij nu 3-1 voor in de serie tegen de Montreal Canadiens. Giroux scoorde tweemaal terwijl goalie Michael Leighton zijn derde shutout in deze playoffserie behaalde, iets dat nog geen enkele Flyers-goalie ooit presteerde.

Veel had hij daarbij te danken aan zijn teamgenoten, want die stonden slechts zeventien schoten op doel toe, en nauwelijks echte doelkansen. In de eerste periode konden de Canadiens nog redelijk goed meekomen, maar in de tweede periode domineerden de Flyers met dertien schoten op doel terwijl de Canadiens er slechts ééntje wisten te produceren. Twee van de dertien schoten belandden uiteindelijk in het doel van de Canadiens.

Claude Giroux opende de score door na een pass van verdediger Kimmo Timonen op snelheid langs twee verdedigers te komen en met zijn backhand te scoren. Ville Leino maakte er 2-0 van uit een breakaway. Rookie-verdediger PK Subbon verspeelde de puck en Chris Pronger gaf een uitstekende pass op de vrijstaande Leino die goalie Halak wist te verschalken na een knappe schijnbeweging.

In de derde periode probeerden de Canadiens nog wel terug te komen, maar het waren de Flyers die weer scoorden. Giroux maakte zijn tweede van de avond in een leeg net, nadat goalie Halak het doel had verlaten voor een extra aanvaller.

Eurovision Song Contest: Kwartfinale #2

Deze maand gaan wij op zoek naar het beste nummer van dit jaar. In totaal 39 landen doen mee dit jaar en er kan er maar één de winnaar zijn. En zal de FOK!winnaar gelijk zijn aan de echte winnaar? Op 29 Mei zullen wij het weten. Vergeet trouwens niet om een bezoekje te brengen aan ons ESF-forum!

De twee kandidaten van deze ronde zijn:

 vs. 

Armenië vs. België 

Poll: Wie is de beste?

[NHL Playoffs] Blackhawks naar 3-0 voorsprong

De Chicago Blackhawks staan met één been in de Stanley Cup finales. Dankzij een 3-2 thuioverwinning in de extra tijd op de San Jose Sharks staat de ploeg uit Chicago nu op een 3-0 voorsprong in de best of seven-serie. Dustin Byfuglien maakte de winnende treffer terwijl goalie Antti Niemi 44 reddingen maakte uit 46 schoten op doel.

De Sharks kwamen in de tweede periode op voorsprong na een gelijkopgaande eerste periode zonder doelpunten. Patrick Marleau scoorde in de powerplay. Drie minuten later maakte Patrick Sharp er in de powerplay echter 1-1 van uit een pass van Jonathan Toews voor het doel lang.

In de derde periode bracht Dave Bolland de Blackhawks op een 2-1 voorsprong, maar ruim twee minuten later maakte Marleau zijn tweede van de avond. De rest van de periode domineerden de Sharks, die vochten om niet op een kansloze 3-0 achterstand te komen, maar zij kwamen mede dankzij uitstekend keeperswerk van de wederom uitblinkende goalie Niemi niet tot scoren.

Een overtime periode was dus nodig om beslissing te brengen. In de overtime werden de Blackhawks steeds sterker, en dit leidde uiteindelijk tot een goal van Byfuglien, die de laatste paar wedstrijden in de playoffs uitstekend op dreef is met zijn fysieke spel. Hij maakte alweer zijn zevende goal in de playoffs, waarvan de laatste zes in de afgelopen zes wedstrijden.

'Nefertiti moet in Berlijn blijven'

Het 3300 jaar oude borstbeeld van koningin Nefertiti dat al decennia in een museum in Berlijn staat, is legaal in Duitsland en kan breken als het naar Egypte vervoerd wordt. Dat heeft de Duitse minister van buitenlandse zaken gezegd.

Het Egyptische hoofd van oudheidkundige zaken gaf eerder aan dat hij formeel zal vragen om de terugkeer van het borstbeeld, omdat het in het begin van twintigste eeuw met valse documenten uit Egypte is weggenomen. Volgens Duitse deskundigen is het beeld echter te kwetsbaar om te vervoeren.

Egypte probeert duizenden stukken uit de oudheid terug te krijgen die, in het koloniale tijdperk en daarna, uit het land verdwenen zijn.

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water

Mensen die met het mooie pinksterweer van plan zijn een duik te nemen moeten oppassen voor het koude water. De reddingsbrigade laat weten dat er een groot risico voor onderkoeling is, omdat de watertemperatuur op de meeste plaatsen niet hoger dan twaalf graden Celsius is.

De reddingsbrigade adviseert recreanten alleen het water in te gaan waar toezicht wordt gehouden. Watersporters moeten zoveel mogelijk wetsuits dragen om onderkoeling te voorkomen. Vorig jaar heeft de reddingsbrigade vaak moeten ingrijpen bij mensen die zich verkeken op de watertemperatuur.

Doden bij ongeluk met ontspoorde trein in China

Een treinongeluk heeft in het oosten van China zondag aan zeker acht mensen het leven gekost. Meer dan vijftig anderen raakten gewond. Dat heeft de Chinese staatstelevisie bekendgemaakt.

De trein ontspoorde doordat het spoor door modder onbegaanbaar was geraakt. Hevige regenval teistert het gebied al dagen en heeft modderstromen veroorzaakt die wegen en spoorwegen bedekken met een dikke laag modder.

Reddingwerkers wisten de gewonden uit de trein te halen en evacueerden ten minste 280 andere passagiers.

Duitse bondscoach Löw is eruit

De Duitse teamchef Joachim Löw is eruit. Alleen wil de bondscoach van Duitsland zijn beslissing over zijn aanvoerder en zijn eerste keeper nog niet bekendmaken aan het grote publiek.

"Ik wil eerst mijn spelers informeren", liet hij vandaag weten. Waarschijnlijk pas donderdag zal Löw duidelijkheid verschaffen over zijn gewichtige keuze. Duitsland mist bij het WK in Zuid-Afrika aanvoerder Michael Ballack (enkelblessure) en eerste doelman Rene Adler (gebroken rib). Aanvaller Miroslav Klose, middenvelder Bastian Schweinsteiger en verdediger Philipp Lahm zijn de belangrijkste kandidaten voor de aanvoerdersband.

Voor de positie van nummer 1 bij Duitsland komen Tim Wiese (Werder Bremen), Manuel Neuer (Schalke 04) en Hans-Jörg Butt (Bayern München) in aanmerking. De laatste werd als vierde doelman opgeroepen na de blessure bij Adler, maar wordt dankzij zijn sterke eindsprint bij Bayern door menigeen gezien als diens meest geschikte plaatsvervanger.

Vrouw Keating vond 'vieze' sms'jes

Ronan Keating moet op zoek naar een nieuwe woning. Zijn vrouw Yvonne heeft hem het huis uitgetrapt, nadat ze een geheime mobiele telefoon had ontdekt waarop 'vieze' sms'jes stonden van achtergrondzangeres Francine Cornell.

De 36-jarige Yvonne vond per toeval een mobieltje die was verborgen in een tas. De verstuurde en ontvangen tekstberichtjes zouden niets aan de verbeelding hebben overgelaten. Yvonne heeft haar man meteen geconfronteerd waarop hij in tranen zijn ontrouw pardoes bekende. Na die bekentenis kon Keating het huis meteen verlaten.

Francine Cornell was vorig jaar achtergrondzangeres bij de tournee van boyband Boyzone in het Verenigd Koninkrijk. Cornell is tien jaar jonger dan de 33-jarige Ierse zanger. Keating zou echter niet willen scheiden. Hij wil Yvonne terug. De twee zijn twaalf jaar getrouwd en hebben drie kinderen.

Super Mario Galaxy 2 voor Dummies

Op 6 juni zal het langverwachte Mario-spel Super Mario Galaxy 2 uitkomen. In Japan en Europa zal Nintendo een DVD bij het spel doen waarin wordt uitgelegd hoe je het spel moet spelen. De heren van Mega64 geven alvast een goede indicatie van hoe de DVD in elkaar steekt.

In hun nieuwe fimpje 'Super Mario Galaxy 2 voor Dummies' leggen ze uit wat de preciese manier is om Mario te spelen en dit doen ze op een ietwar aparte manier. Hieronder is het filmpje te zien. Super Mario Galaxy 2 komt inclusief Dummies-DVD uit op 6 juni, exclusief voor de Wii.

'We zullen snel duizend jaar oud worden'

Volgens genonderzoeker Aubrey de Grey van de Universiteit van Cambridge duurt het niet lang meer voordat onze levensverwachting explosief gaat stijgen. Hij acht het mogelijk dat de eerste persoon die duizend jaar oud gaat worden, nu al zestig is.

Hij stelt dat ouder worden een fysiek proces is en dat het daarom onvermijdelijk is dat we, met het krachtiger worden van medicijnen, in de toekomst op dezelfde wijze als we nu ziektes genezen, ouder worden kunnen tegengaan. De Grey leidt het project SENS (Strategies for Engineered Negligible Senescence) en is onderdeel van de Methuselah Mouse-prijs, waar hij het leven van muizen probeert te verlengen.

Het SENS-project is volgens hem meer dan een idee: het is een gedetailleerd plan om alle moleculaire en cellulaire schade die we oplopen tijdens ons leven te herstellen. Hij zegt dat alle benodigde technologieën in feite al aanwezig zijn, of in ieder geval in een voorbereidende fase zitten. Daarom zouden alle onderdelen van het project met muizen binnen tien jaar moeten werken. In de daaropvolgende tien jaar moet dit dan ook bij mensen mogelijk zijn.

Hoe oud gaan we dan worden? Grey stelt dat de gemiddelde levensverwachting zal stijgen naar enkele duizenden jaren, die je allemaal in fysiek goede conditie zal kunnen doorbrengen. Hij ziet geen morele bezwaren tegen het verlengen van leven. "Wie zegt dat we ouderdom niet tegen moeten gaan, zegt dat oude mensen medische hulp niet waard zijn. Het zegt dat we mensen het recht op leven moeten ontnemen. Als het veranderen van de wereld ‘God spelen' is, is dat simpelweg de wijze waarop hij ons in zijn evenbeeld heeft geschapen."

Tegenstanders van Grey zeggen dat hij overdrijft, dat de wetenschap nog lang niet zover is dat we ons leven met duizenden jaren kunnen verlengen. Professor Olshansky van de Universiteit van Illinois: "Wat hebben alle oude nastrevers van fysieke onsterfelijkheid met elkaar gemeen? Ze zijn dood. Wat we nu nodig hebben is niet overdrijving of valse beloftes, maar een wetenschappelijke weg om fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Als we daarbij langer gaan leven, is dat een mooie bonus."

Jongeren steken 'zomaar' mensen neer

Vier jongeren hebben gisternacht zonder reden met een mes op vier willekeurige passanten ingestoken in Antwerpen. Twee van de vier daders hadden een mes bij zich. Een derde was gewapend met een zware kei.

Het groepje begon met het mishandelen van twee buurtbewoners. Daarna werd een 53-jarige Antwerpenaar in de Clementinastraat vijf keer met een mes gestoken. In de Montignystraat kreeg het viertal ruzie met andere jeugdigen. Een jongere uit de andere groep moest dat bekopen met eveneens messteken.

Daarna wilde het gewelddadige groepje een vrouw van haar tas beroven. De dame gaf haar handtas echter niet zonder slag of stoot af, waarbij de daders ook haar neerstaken. Een vriendin van haar kreeg een mes in haar zij geplant. De politie vermoedt dat het om dezelfde groep jongeren gaat die meerdere keren toesloeg. Geen van de slachtoffers is levensgevaarlijk gewond geraakt.

'Sieneke favoriet voor zege Eurovisie'

De Duitsers hebben veel vertrouwen in het liedje 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie Sha-la-la) van Sieneke. Op een persconferentie noemde de Duitse delegatie Nederland favoriet voor de winst van het Eurovisie Songfestival.

Het hoofd van de afvaardiging begon het liedje spontaan te zingen en alle aanwezige journalisten begonnen spontaan mee te klappen. In de Telenor Arena in Noorwegen waar het zangevenement dit jaar plaats vindt zouden veel mensen spontaan 'Sha-lalie Sha-la-la' neuriën. "Het heeft niet voor niets nummer 1 in hun eigen land gestaan", zo zei het hoofd van de Duitse delegatie. Nederland staat er overigens slecht voor in de peilingen.

Bij de Britse wedkantoren staat de Nederlandse inzending op de allerlaatste plaats van de deelnemende 39 landen. Helaas zal Sieneke niets hebben aan het Duitse enthousiasme in de eerste halve finale aangezien ons buurland dan niet mag stemmen.

Voorspel zelf de winnaar van het Eurovisie Songfestival in dit topic op ons forum.

[F3 Euro] Uitslag Valencia Race 2

Kevin Magnussen heeft de tweede race in de Formule 3 Euroseries op het circuit van Valencia op zijn naam geschreven. De pas 17-jarige Deen bleef Nicolas Marroc en Laurens Vanthoor ruim voor. In het klassement blijft Edoardo Mortara leiden.

Marroc mocht van poleposition vertrekken, maar het was de debutant Magnussen die het beste uit de startblokken kwam en zo de leiding overnam. Antonio Felix da Costa en Roberto Merhi overleefden de eerste ronde niet en eindigden in het grind. Vooraan was het Magnussen die eenvoudig de winst kon pakken door tien seconden bij Marroc weg te rijden. Laatstgenoemde had zijn handen vol aan Vanthoor en Valtteri Bottas. Alexander Sims reed met een gehavende auto naar plaats vijf, terwijl kampioenschapsleider Mortara het laatse punt voor zich opeiste.

Uitslag Valencia race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 K. Magnussen Motopark Academy 40:52.638
2 N. Marroc Prema Powerteam + 10.121
3 L. Vanthoor Signature-Plus + 10.747
4 V. Bottas ART Grand Prix + 11.255
5 A. Sims ART Grand Prix + 13.912
6 E. Mortara Signature-Plus + 14.443
7 M. Wittmann Signature-Plus + 14.993
8 J. Pla ART Grand Prix + 15.862
9 D. Juncadella Prema Powerteam + 16.629
10 M. Laine Motopark Academy + 37.959
DNF C. Munoz Mücke Motorsport + 26 ronden
DNF R. Merhi Mücke Motorsport + 27 ronden
DNF A. Felix da Costa Motopark Academy + 27 ronden


Stand na Valencia:

Pos. Naam Team Punten
1 E. Mortara Signature-Plus 39
2 M. Wittmann Signature-Plus 26
3 R. Merhi Mücke 23
4 A. Sims ART 20
5 V. Bottas ART 20
6 D. Juncadella Prema 13
7 L. Vanthoor Signature-Plus 10
8 K. Magnussen Motopark 8
9 A. Quaife-Hobbs Motopark 7
10 A. Felix da Costa Motopark 7
11 N. Marroc Prema 6
12 J. Pla ART 3
13 M. Laine Motopark 1

Motorrijder dood na botsing met auto

Een motorrijder is vanmiddag om het leven gekomen toen hij op de N207 op een stilstaande auto knalde die op het punt stond af te slaan. Een traumahelikopter begaf zich nog naar de plek van het ongeval, maar de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 12.45 uur tussen Boskoop en Waddinxveen. De motorrijder kon waarschijnlijk de snelheid van de auto niet goed inschatten, waarna hij op het voertuig botste. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. De precieze toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

Gezocht: Redactieleden voor WK 2010

Over een paar weken is het eindelijk zover! Dan barst in Zuid-Afrika de strijd om het wereldkampioenschap voetbal los! FOK!sport zal jullie in die periode dagelijks van het laatste nieuws op de hoogte brengen.

WK 2010-redacteurs

Om ervoor te zorgen dat we het WK ook daadwerkelijk op de voet kunnen volgen, zijn we op zoek naar jou. Tijdens dit grootse voetbalevenement worden onze berichten dagelijks door tienduizenden mensen bekeken. Ben jij een voetbalfreak, gek van het WK of wil je onze bezoekers informeren over de laatste nieuwtjes uit Zuid-Afrika? Solliciteer dan nu en maak tijdens het WK deel uit van de sportredactie.

WK 2010-verslaggevers

Naast nieuwsjagers zijn we ook nog op zoek naar mensen, die het leuk vinden om een verslag over een wedstrijd te schrijven. Het live volgen van een bepaald duel geniet zeer zeker de voorkeur, maar het is ook mogelijk om je wedstrijdverslag van andere bronnen te herschrijven. Dus ga jij veel WK-wedstrijden volgen? Stuur dan snel een e-mail!

Wat moet ik voor mijn sollicitatie doen?

Stuur een e-mail met je username, motivatie, beschikbaarheid en voor welke richting je solliciteert naar sport@fok.nl o.v.v. Redactielid WK 2010. Misschien mogen we jou voor aanvang van het WK voetbal wel in onze redactie verwelkomen!

Verdiensten?

Helemaal niets! Je komt in een gezellig en zeer enthousiast team terecht. Daarnaast zullen jouw berichten door heel veel mensen worden gelezen, dus nog meer reden om je snel aan te melden!

'Britney Spears draait weer door'

Het leven van een gevierd popster gaat niet altijd over rozen. Volgens het blad In Touch Weekly is Britney Spears weer eens doorgedraaid. In een vlaag van verstandsverbijstering zou ze haar blonde lokken weer hebben kortgewiekt.

Britney was met haar twee zoontjes, een oppas en een bodyguard in Disneyland. De zangeres zou samen met haar vriend Jason en haar zoontjes gezellig door het pretpark struinen, maar dat ging niet volgens plan. De tortelduifjes kregen knallende ruzie, waarop Britney zich in het toilet opsloot. Volgens een anonieme bron bestelde de Amerikaanse vervolgens een schaar bij de roomservice waarmee ze haar haren kort knipte. De schoonmaaksters van het hotel zouden de volgende dag hebben ontdekt dat de wc was verstopt door de haren die erin lagen.

De vader van Britney heeft nog steeds zeggenschap over haar, maar hij lijkt haar niet helemaal in toom te kunnen houden. Zo zou ze deze maand een rode kroon op haar billen hebben laten zetten, om daarmee aan te geven dat ze zelf de baas is. Volgens In Touch Weekly vrezen Britney's geliefden dat de zangeres opnieuw in de put is beland.

Landis verschijnt bij Ronde van Californië

Floyd Landis heeft opnieuw voor opschudding gezorgd. Enkele dagen geleden biechtte de Amerikaan op jarenlang van de verboden middelen gesnoept te hebben. Gisteren liet hij zich tijdens een rit in de Ronde van Californië zien.

Naast de openbaring van zijn dopinggebruik haalde Landis ook uit naar onder meer Lance Armstrong. Een dopingtest van de Texaan zou niet naar buiten zijn gebracht, omdat deze omgekohct zou zijn. De renner van Team RadioShack bestempelde de beschuldigingen later als 'onzinnig'.

Landis weigerde de massaal toegestroomde pers te woord te staan. ESPN wist echter te melden dat de Amerikaan zijn excuses heeft aangeboden aan voormalig wielrenner Greg LeMond.

LeMond wilde aan paar jaar geleden aan de tuchtcommissie onthullen dat Landis aan de doping had gezeten. Een dag voor de betreffende hoorzitting kreeg hij echter een telefoontje van de manager van Landis. Hij dreigde bekend te maken dat LeMond in zijn jeugd seksueel was misbruikt. Alleen Landis was hiervan op de hoogte.

[RG] Söderling eenvoudig door

Robin Söderling heeft op Roland Garros de tweede ronde bereikt. De verliezend finalist van vorig jaar versloeg de Fransman Laurent Recouderc met 6-0, 6-2 en 6-3.

De Zweed stond in het eerste bedrijf geen punt af op zijn eigen service, terwijl zijn tegenstander in de hele set slechts vijf punten wist te scoren. De Fransman kreeg in de openingsgame van de tweede set wel gelijk een breekkans, maar Söderling behield zijn opslag en liep uit naar 3-0. Een nieuwe break op 5-2 betekende setwinst voor de nummer zevenvan de wereld.

Ook in de derde set liep de Zweed uit naar 3-0. Recouderc wist nog drie games te pakken, maar de Zweed kwam niet meer in problemen.

Alderweireld: "Vertonghen blijft bij Ajax"

Toby Alderweireld denkt dat Jan Vertonghen komend seizoen gewoon bij Ajax zal spelen. Volgens de Belgische verdediger vertrekt zijn landgenoot niet naar Everton, dat nadrukkelijk naar de diensten van de Ajacied hengelt.

"Als de echte top zich meldt, gaat iedereen twijfelen. Maar zoals ik Jan ken, gaat hij niet naar een club als Everton", liet Alderweireld in een reactie weten. "Bovendien wil Jan heel graag kampioen worden met Ajax. Hij is ook verliefd op de stad en zijn vriendin woont er. Je zet die stap niet zomaar, en als je het doet, ga je voor de top."

Ook Alderweireld denkt voorlopig nog niet aan een vertrek uit onze hoofdstad. Ajax werd afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en neemt komend seizoen deel aan de voorrondes van de Champions League. De Amsterdammers beginnen hun Europees avontuur in de derde voorronde.

"Dat zou voor ons een mooi niveau zijn om iets te laten zien. Er zitten aardige clubs in die voorrondes, maar Ajax kan overal winnen. Waarom niet? Zeker als we de groep bij elkaar houden", vervolgde Alderweireld zijn verhaal. "Als je Arsenal loot, heb je het lastig en zou je echt twee fantastische dagen nodig hebben. Maar laat Auxerre en zo maar komen."

Kaya verruilt Vitesse voor Charleroi

Onur Kaya speelt volgend seizoen voor Charleroi. De 24-jarige speler, die van Vitesse afkomstig is, tekent bij de club uit de Jupiler Pro League een contract voor de duur van twee seizoenen.

Kaya werd in 2005 profvoetballer bij Vitesse en kwam sindsdien tot 76 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers. In deze periode maakte hij zeven doelpunten.

Dinsdag a.s. zal Kaya naar Charleroi afreizen voor een medische test. Als hij deze goed doorstaat, zal de speler het contract tekenen.

[RG] De Bakker naar tweede ronde

Thiemo de Bakker heeft zich op Roland Garros voor de tweede ronde geplaatst. De Nederlander versloeg de Fransman Olivier Patience met 6-4, 5-7, 6-4 en 6-3.

Ook al domineerde De Bakker de partij op alle fronten, hij had toch een hele kluif aan zijn tegenstander. In de tweede set schonk de Bakker Patience de setwinst door gepruts in zijn zesde servicegame. In het vervolg van de partij kon Patience De Bakker op wilskracht nog wat bijbenen maar het verschil in kwaliteit tussen De Bakker, de nummer vijftig van de wereld, en Patience, die op de 292e plaats staat, was uiteindelijk toch te groot.

Nederlandse squashers missen finale Hemubo Trophy

Orla Noom en Annelize Naudé zijn er vandaag niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale van de Hemubo Squash Trophy 2010. Beide speelsters, drie weken geleden nog zo succesvol tijdens het EK voor landenteams, gingen in de halve finales van het WISPA Tour 4 kampioenschap in Almere onderuit tegen hoger aangeslagen tegenstandsters.

De als derde geplaatste Noom, de nummer 43 van de wereld, moest haar meerdere erkennen in de Ierse Aisling Blake. Tweeënhalve game  kon de 24-jarige Hoofddorpse gelijke tred houden met de toernooifavoriete, maar daarna was de koek op bij de Nederlandse, die in de openingsgame vier gamepunten onbenut liet. Na 50 minuten stond er dan ook een 12-14, 11-7, 6-11, 5-11 nederlaag op het scorebord voor Noom.

Ook de als vierde ingeschaalde Naudé, die één plek lager staat op de wereldranglijst dan Noom, was niet in staat om het spel van haar tegenstandster Lauren Siddall genoeg te ontregelen. Alleen in het tweede bedrijf had de Amsterdamse het initiatief in handen. De overige drie games slaagde ze er niet in om onder de druk van haar Engelse opponente uit te komen: 7-11, 11-9, 4-11, 7-11.

De finale van de Hemubo Squash Trophy 2010 tussen Blake (1) en Siddall (2) wordt vandaagom 17.00 uur gespeeld. Voor Blake, de mondiale nummer 25, is het de zevende keer dat ze in de eindstrijd staat van een toernooi uit het WISPA circuit. Van de voorgaande zes finales won ze er drie. Siddall, 37e op de wereldranking, won twee van de zeven finales die ze tot nu toe speelde op de WISPA World Tour.

[SF] Uitslag Magny-Cours Race 1

Yelmer Buurman heeft op Magny Cours de eerste race van de Superleague Formula gewonnen. De Nederlandse AC Milan-coureur bleef polesitter Craig Dolby en Chris van der Drift voor. De andere Nederlander Robert Doornbos kwam niet verder dan plaats twaalf.

Dolby begon van poleposition en wist deze positie na de start vast te houden. Buurman volgde hem, maar daarachter ging het mis tussen Max Wissel en Van der Drift. Laatstgenoemde reed op de bolide van Wissel die hierdoor uitviel. Vooraan voerde Buurman de druk op Dolby op en in de vierde ronde had de Nederlander succes. Bij de hairpin plaatste de AC Milan-coureur zijn inhaalpoging en omdat Dolby bij het uitrijden ervan zijn bolide niet in de versnelling kreeg kon hij snel een gat slaan.

Bij de pitstop ging het niet helemaal goed voor Buurman, omdat hij bij het wegrijden de bolide van John Martin bijna raakte, maar tijdig remmen kon een ongeval voorkomen. Toch verloor de Nederlander niet de leiding door dit incident, omdat ook Dolby opgehouden werd. Uiteindelijk won de AC Milan-coureur met dertien seconden voorsprong op Dolby, terwijl Van der Drift als derde eindigde. Martin, Alvaro Parente en James Walker finishten na een spannend onderling gevecht achter dit trio als vierde, vijfde en zesde.

Uitslag Magny-Cours Race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 Y. Buurman AC Milan 45:59.226
2 C. Dolby Tottenham Hotspur + 12.902
3 C. van der Drift Olympiacos + 21.282
4 J. Martin Beijing Guoan FC + 28.544
5 A. Parente FC Porto + 29.278
6 J. Walker Liverpool FC + 30.329
7 D. Rigon Anderlecht + 31.131
8 F. Perera Flamengo + 32.012
9 S. Bourdais Olympique Lyonnais + 46.583
10 F. Montagny Girondins de Bordeaux + 48.907
11 B. Garcia Sporting Clube de Portugal + 56.315
12 R. Doornbos Corinthians + 1:00.008
13 J. Jousse AS Roma + 1:11.595
14 T. Gommendy Galatasaray + 1:17.216
15 M. de Villota Atletico de Madrid + 1 ronde
16 M. Martínez Sevilla FC + 1 ronde
DNF M. Wissel FC Basel + 31 ronden

De Toppers komen volgend jaar weer terug

De Toppers zijn volgend jaar weer live bij te wonen. René Froger vertelde zijn fans zaterdagavond in een uitverkochte Arena zelf het goede nieuws. "Tot volgend jaar!", riep de zanger tegenover meer dan zestigduizend man publiek bij het laatste optreden van De Toppers.

In welke samenstelling de artiestengroep terugkeert is nog niet bekend. Het zou de zevende keer zijn dat De Toppers een evenement in de Arena verzorgen. Gerard Joling, Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom gaven afgelopen donderdag tot en met zaterdag drie concerten in het Amsterdamse stadion.

Hoewel van tevoren werd gezegd dat alle optredens waren uitverkocht, bleek dat alleen zaterdag het geval. De eerste avond waren er 54 duizend kaarten verkocht. Vrijdag kwamen er 63 duizend mensen op af en op de laatste avond waren 66 duizend fans aanwezig. Naast de vier heren waren er ook muzikale gasten als Frans Bauer en Karin Bloemen aanwezig.

EC I opnieuw voor hockeysters Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch hebben voor de elfde keer op rij de Europa Cup I gewonnen. In de finale in Amstelveen werd Uhlenhorster HC uit het Duitse Hamburg met 3-0 verslagen. Maartje Goderie zette Den Bosch op een 2-0 voorsprong, Lidewij Welten nam twintig minuten voor tijd het laatste doelpunt voor haar rekening.

Vandaag valt in Amstelveen ook de beslissing in de Euro Hockey League bij de mannen. Rotterdam neemt het in de finale eveneens op tegen het Duitse Uhlenhorster HC.

'Kiezer hecht weinig waarde aan doorrekening CPB'

Slechts achttien procent van de kiezers hecht veel waarde aan de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma's door het Centraal Planbureau (CPB). Bijna 35 procent hecht geen waarde aan de doorrekening en 46 procent hecht er een beetje waarde aan. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Iets minder dan zeventig procent van de ondervraagden denkt at de doorrekeningen 'een soort schijnzekerheid' geeft. Bijna 75 procent denkt dat partijen bovendien weten hoe zij de doorrekeningen 'positief kunnen beïnvloeden'. Toch hoopt 43 procent van de ondervraagden dat het CPB de volgende keer weer de verkiezingsprogramma's tegen het licht houdt.

De VVD komt volgens 41 procent als beste uit de doorrekening. Twaalf procent vindt dat het partijprogramma van de PvdA het beste uit de bus komt.

Man komt om na ongeluk met quad

Een man is zondagochtend in het Brabantse Rucphen om het leven gekomen bij een ongeluk met een quad. Een andere man raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat volgens een politiewoordvoerder om een eenzijdig ongeval, maar wat er precies is gebeurd is onduidelijk.

Het ongeval met de quad, een klein vierwielig motorvoertuig, vond om 11.30 uur plaats op de Hellemonsdreef. Over de identiteit van de twee mannen kan de politiewoordvoerder nog niets zeggen. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Oorzaak vliegramp India nog onbekend

De oorzaak van het vliegtuigongeluk bij de Indiase stad Mangalore is nog niet bekend. De zoektocht naar de zwarte dozen, die van cruciaal belang zijn om de oorzaak van de crash te kunnen achterhalen, is in volle gang.

Het vliegtuig van Air India Express probeerde zaterdag in de regen te landen, maar schoot aan het einde van de landingsbaan door en verongelukte. Bij het ongeluk kwamen 158 mensen om het leven, acht mensen overleefden de crash.

Volgens een woordvoerster van Air India zijn 87 van de 158 lichamen geïdentificeerd en aan de nabestaanden overgedragen. Over de oorzaak van het ongeluk wilde ze niets zeggen. Vliegtuigbouwer Boeing heeft een team gestuurd om te helpen in het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

De Indiase premier Manmohan Singh heeft de nabestaanden gecondoleerd en compensatie beloofd.

Sonarboot vindt krokodil niet

De zoektocht met een boot met sonar-apparatuur naar een krokodil in een Nijmeegse vijver heeft niets opgeleverd. De zoektocht werd kort na het middaguur gestaakt. Naast de melding van een vrouw die beweert een krokodil te hebben gezien, heeft nog een tweede persoon zich gemeld die zegt te weten dat er twee alligators zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie.

Zaterdagavond werd er rond de vijver met zaklampen naar het dier gezocht, omdat de ogen van de krokodil in het donker goed zichtbaar zijn. Rond 10.00 uur begon de sonarboot met zoeken. Enkele grote voorwerpen, zoals takken, werden waargenomen, maar niets wees op de aanwezigheid van een krokodil. Gemeente en politie gaan overleggen of er nog op andere manieren gezocht kan worden naar het reptiel en of dit nodig is.

De vijver is afgezet met hekken en direct na de melding over de krokodil werd de toegang van de vijver tot verschillende slootjes dichtgemaakt. Experts hebben de politie laten weten dat de kans klein is dat het dier uit het water is gekomen. Door alle belangstelling rond de vijver, zou het dier zich meer op zijn gemak in het water voelen. De politie houdt er ook rekening mee dat het verhaal over de melding niet klopt.

Rutte sluit Kroes als premier niet uit

VVD-lijsttrekker Mark Rutte sluit partijgenote Neelie Kroes toch niet helemaal uit als premier van het toekomstige kabinet. Dat bleek zondag uit zijn woorden in het televisieprogramma Buitenhof.

Rutte kan zich voorstellen dat als er een 'ingewikkeld kabinet' moet komen waarbij instabiliteit dreigt, een kabinet met erg veel partijen bijvoorbeeld of een minderheidskabinet, dat in dat geval de 'partijvoorlieden' in de Kamer blijven, zoals hijzelf. Als de VVD dan toch de grootste partij zou zijn, kan de partij een ander leveren als premier, bijvoorbeeld Neelie Kroes.

"Ze heeft een fantastische staat van dienst. We heben veel contact, ook hierover", aldus Rutte. De VVD heeft overigens nog meer goede mensen, zei hij. Loopt echter alles een beetje 'normaal' en wordt de VVD ook dan de grootste, dan wil Rutte zelf absoluut 's lands nieuwe minister-president worden. "Ik ben de lijsttrekker en ik denk dat ik er aan toe ben."

[RG] Kuznetsova eenvoudig door

Svetlana Kuznetsova heeft zich voor de tweede ronde van Roland Garros geplaatst. De als zesde geplaatste Russin en winnares van vorig jaar versloeg de Roemeense Sorana Cirstea met 6-3 en 6-1.

De Russin kende een stroeve start van de partij en haar opponente kwam dan al gauw op een 3-0 voorsprong. Kuznetsova won daarna echter elf van de volgende twaalf games. Cirstea kreeg in de tweede set nog wel vier kansen om Kuznetsova te breken, maar van echte spanning was geen sprake meer.

Ook de Duitse Andrea Petkovic bereikte de tweede ronde. Zij versloeg de Russin Jelena Vesnina met 4-6, 6-1 en 6-4.

Henk en Ingrid? Mo en Fatima!

Als rechters vijf keer per jaar iemand onterecht een kwartaal zouden laten opsluiten? Wat zou er dan gebeuren? Vragen in de Kamer en het Kabinet ten val, schat ik in. Maar sluit vijf rechteloze stakkers als beesten op in een hok, en niemand kijkt er nog naar om. Maar ja, CDA-minister hè? Die liegen altijd. Ab Klink dus ook. Want het blijkt helemaal niet waar te zijn, van die vijf gevallen per jaar. Het zijn er twintig!

Milito is niet van plan Inter te verlaten

Internazionale-speler Diego Milito was in de Champions League-finale tegen FC Bayern München (0-2) goud waard. De Argentijnse spits scoorde allebei de doelpunten.

"Je weet maar nooit in het voetbal, ik heb belangrijke aanbiedingen gekregen. We zullen zien", zo zei de 30-jarige Zuid-Amerikaan toen hij met zijn ploeggenoten de overwinning vierde en er over een mogelijk vertrek werd gespeculeerd.

Toen de Nerazzurri zondagochtend in Milaan arriveerde klonken de woorden van Milito echter anders. "Ik heb nog een contract van drie jaar en ik voel me prima thuis bij Inter", zo liet hij aan Sky Sport 24 weten.

Vorige zomer kwam Milito over van Genoa. Er gaan echter geruchten de ronde dat de Argentijn het volgende seizoen weer ergens anders speelt. José Mourinho zou Real Madrid hebben geadviseerd om de Argentijnse spits vast te leggen.

Armstrong in Ronde van Luxemburg

Lance Armstrong heeft zijn voorbereidingen op de Tour de France aangepast. De Amerikaan werd hiertoe genoodzaakt, nadat hij eerder deze week in de Ronde van Californië hard ten val kwam. Het Nieuwsblad weet te melden dat de Texaan nu aan de Ronde van Luxemburg zal deelnemen.

Naast de Luxemburgse wielerronde, die op 2 juni van start gaat, en geeft de renner van Team RadioShack ook nog acte de présence in de Ronde van Zwitersland. De laatstgenoemde etappekoers begint op 12 juni en is tevens de laatste aanloop naar La Grande Boucle.

In de Tour de France, die op 3 juli begint, wil Armstrong voor zijn achtste eindzege gaan.

Gedrag Hamilton in Australië krijgt staartje

Lewis Hamilton heeft een officiële aanklacht aan zijn broek hangen, vanwege zijn absurde rijgedrag op de Australische openbare weg. De Brit maakte na de vrije trainingen op Albert Park een burn-out en werd daarvoor aangehouden door de politie.

Diezelfde avond liet Hamilton middels een verklaring weten spijt te hebben van deze actie. Nu blijkt dus dat er op 24 augustus a.s. alsnog een zitting zal plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk of de coureur van McLaren hierbij aanwezig zal zijn.

Mocht dat wel het geval zijn, dan zal Hamilton zich na afloop snel naar Europa moeten begeven. Enkele dagen later begint namelijk het Grand Prix-weekend van België

Race-game maker zeikt Mario Kart af

Eind deze maand moet de racegame Blur in de winkels liggen en deze game werd al snel vergeleken als Mario Kart maar dan met echte auto's. De makers van Blur (Blizzard) hebben dat ook gemerkt en de kans om daar iets mee te doen hebben ze niet laten glippen.

Zo halen ze behoorlijk uit naar Mario Kart in hun reclame voor het spel. In deze reclame laten ze de kijker geloven dat een spel zoals Mario Kart maar kinderachtig en dom is, terwijl Blur voor echte stoere kerels is. Of dat bericht goed overkomt kan je zelf bekijken, de reclame is hieronder te zien. Blur komt op 28 mei uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Meer gamenieuws vind je hier.

Mourinho vrijwel zeker naar Real Madrid

José Mourinho wordt zo goed als zeker de nieuwe coach van Real Madrid. De Portugees kondigde na het winnen van de Champions League met Internazionale aan dat zijn vertrek uit Italië aanstaande is en dat hij morgen gaat praten met Real. "Als je geen trainer van Real Madrid bent geweest, is je carrière als coach niet compleet", liet hij aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Saillant detail is dat de huidige coach van Real, Manuel Pellegrini, officieel nog in functie is. Naar verluidt krijgt de Chileen, die dit seizoen geen enkele prijs pakte met de sterrenformatie, morgen zijn ontslag. Mourinho vliegt op dezelfde dag naar Spanje. "Er is nog niets getekend", verzekerde de Portugees. "De gesprekken heb ik bewust over de finale heen getild."

Mourinho wil de eerste coach worden die met drie verschillende clubs de Europa Cup I of Champions League wint. "Dat wordt de nieuwe uitdaging in mijn carrière", blikt hij vooruit. "Het valt me zwaar om Inter te verlaten, maar er waren in Italië ook dingen die me minder bevielen. Ik ben in ieder geval bij dat ik bij deze club historie heb kunnen schrijven."

Thaise premier: Bangkok is weer rustig

In Thailand gaan maandag de scholen en overheidsinstellingen weer open. Ook de straten in Bangkok die wekenlang door oppositionele betogers bezet waren, zullen weer toegankelijk zijn.

Dat zei de Thaise premier Abhisit Vejjajiva zondag tijdens zijn wekelijkse toespraak op de televisie. "Alles is rustig", aldus Abhisit. Het zakencentrum van Bangkok zal overdag weer te bereiken zijn en de militairen zullen uit het straatbeeld verdwijnen. De woensdag ingestelde avondklok geldt nog tot en met maandagavond. Daarna kunnen de Thai in de hoofdstad en 23 andere districten weer in de late uurtjes de straat op.

Woensdag maakte het leger een eind aan de bezetting van het zakendistrict door de zogeheten roodhemden. Dat leidde tot brandstichtingen in tientallen gebouwen, waaronder een enorm winkelcomplex, de aandelenbeurs en een tv-station. Om verdere escalatie van het conflict te voorkomen werd een avondklok ingesteld. Door de strijd tussen de roodhemden en het leger zijn 54 mensen om het leven gekomen. Meer dan 400 mensen raakten gewond.

Actimel misleidt de consument

Actimel van zuivelfabrikant Danone heeft het Gouden Windei van consumentenorganisatie Foodwatch gewonnen. De prijs gaat naar de grootste misleider onder fabrikanten van levensmiddelen.

De 'winnaar' werd zaterdag bekendgemaakt in het VARA-programma Kassa. Ruim een derde van de bijna 15.000 internetstemmers bracht hun stem uit op het 'weerstandsverhogende' yoghurtdrankje. Volgens Foodwatch is de prijs terecht. "Danone probeert met uitgekookte marketing en wetenschappelijk vertoon aan te tonen dat Actimel je weerstand verhoogt. Het wetenschappelijk bewijs is echter flinterdun en bijna niet te controleren door de gewone consument. Actimel bevat te veel suiker en de bijzondere bacteriesoort doet niets extra's."

De Nederlandse directeur van Danone weigerde het Gouden Windei in ontvangst te nemen. In een reactie liet Danone later weten dat Actimel geen gewone yoghurt is omdat het naast gewone melkzuurbacteriën een andere exclusieve melkzuurbacterie bevat. De zuivelfabrikant zegt dat uit 26 wetenschappelijke publicaties van klinische studies blijkt dat Actimel dankzij deze unieke melkzuurbacteriën een gunstige invloed heeft op de darmflora. Uit de Foodwatch-enqûete bleek dat Knorr Vie 21 procent van de stemmen kreeg, gevolgd door Vitamin Water van Heineken (17 procent), Mona Yoki Drink Aardbei (14 procent) en Active O2 (10 procent).

Ontsnapte kalkoengier in Friesland

Een kalkoengier uit het dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden vliegt al enkele dagen vrij rond. De roofvogel wist een gat in de omheining van de vogelvolière te vinden en ontsnapte.

Dierverzorgers hebben na tips van mensen die het beest zagen al een paar pogingen gedaan de kalkoengier te vangen, maar zonder resultaat. Dat meldde een woordvoerster van het park zondag. Zondagmorgen deden de verzorgers een poging in Wirdum waar het beest op een dak was gesignaleerd. Zaterdag gebeurde hetzelfde in Leeuwarden.

Ze doen dit door de kalkoengier te lokken met bijvoorbeeld een dode kip en pogen vervolgens een net over de vogel te gooien. Volgens de woordvoerster is de gier erg schichtig. "Zodra mensen in de buurt komen is hij weg." De kalkoengier is een roofvogel die normaal leeft in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het beest kan ruim 80 centimeter lang worden en kent een spanwijdte tot 180 centimeter.

Nieuwe eigenaar van duurste postzegel

's Werelds duurste postzegel is zaterdag in de Zwitserse stad Genève geveild. Het veilinghuis maakte niet bekend wat de postzegel heeft opgebracht, maar wel dat het de duurste ter wereld blijft.

De vorige keer dat de postzegel verkocht werd (in 1996), bracht deze 3,6 miljoen euro op. De postzegel komt uit Zweden en werd in 1857 gedrukt. Het waardevolle hebbeding is geel, maar had eigenlijk groen moeten zijn. Het is de enige gele zogeheten Treskilling die nog in omloop is.

In 1885 werd de 0,03 gram wegende postzegel ontdekt door een Zweedse jongen, die hem verkocht voor wat zakgeld. Door de jaren heen is de zegel onder meer van een Duitse aristocraat en een Belgische magnaat geweest. De nieuwe eigenaar is volgens het veilinghuis een consortium dat op zoek was naar een waardevaste investering.

Dodelijke ruzie over opstelling Inter

Een meningsverschil over de opstelling van Inter in de Champions League-finale tegen Bayern München (2-0) is ontaard in een dodelijke steekpartij.

Een 63-jarige Interfan werd zaterdagavond gedood in een bar in Turijn. Dat meldden Italiaanse media zondag. Het slachtoffer en zijn belager hadden een ruzie over de opstelling van Inter. Een van hen klaagde erover dat geen enkele Italiaan in de basis van Inter stond. De twee mannen gingen op de vuist, waarna de eigenaar van de kroeg ze de zaak uitzette.

Buiten trok een van hen een mes waarna hij zijn rivaal neerstak.

Oppositie Ethiopië hekelt intimidatie

Het grootste oppositieblok in Ethiopië claimt dat er sprake is van intimidatie bij de verkiezingen in het Afrikaanse land. Oppositiepartijen zinspelen er nu op om de verkiezingsuitslag zondag niet te erkennen. De verkiezingen worden nauwlettend in de gaten gehouden door internationale waarnemers.

De oppositie en critici van de huidige regering verwachten dat premier Meles Zenawi door de verkiezingsuitslag in het zadel blijft. Hij kwam in 1991 aan de macht door een coup. Het grootste blok van oppositiepartijen, Medrek, liet weten dat waarnemers in het noorden van het land zijn tegengehouden en gearresteerd. In het zuiden van Ethiopië zouden intimidaties hebben plaatsgevonden. Een regeringswoordvoerder liet weten niets te weten van onregelmatigheden bij de verkiezingen.

Ace Attorney naar de iPhone

Capcom heeft onlangs bekend gemaakt dat de Ace Attorney-reeks naar de iPhone komt. Over een release date is er nog met geen woord gerept maar daar komen we binnenkort wel achter.

Deze iPhone-versie is een port van de Nintendo DS-game welke op zijn beurt een port is van het originele Gameboy Advance-spel. Hierin speel je als de advocaat Phoenix Wright die op een heel luchtige manier verscheidene moordzaken dient op te lossen. Het spel krijgt een "flick interface" die het spel aanpast aan de touchscreen van de iPhone. De prijs weten we nog niet maar je kunt verwachten dat het rond de tien euro zal liggen.

Pheonix Wright Objection

Toch balkonscène Bayern in München

Ondanks de nederlaag gisteren in de finale van de Champions League tegen Internazionale in Madrid (0-2) krijgt Bayern München vandaag op de Marienplatz in hartje München toch een huldiging. De manschappen van trainer Louis van Gaal worden vroeg in de avond op het bordes van het stadhuis verwacht om zich voor de vakantie nog één keer door de fans te laten toejuichen.

Twee weken geleden leidde de bordesscène van Bayern München na het binnenhalen van de landstitel tot hilarische taferelen, met een hoofdrol voor Van Gaal als spreekstalmeester. "Ik heb het al voor de finale tegen Inter gezegd: we hebben een superseizoen gespeeld. En dat laten we nu niet kapotmaken doordat we in de eindstrijd van de Champions League hebben verloren", legde voorzitter Uli Hoeness uit.

Bayern won na de landstitel ook de Duitse beker. Na de landing op het vliegveld van München zal de selectie in een feestelijke karavaan naar het stadhuis worden gebracht. Opnieuw worden vele duizenden fans verwacht bij de terugkeer van eervolle verliezers in eigen stad. Gisteravond keken 70.000 supporters in de Allianz Arena, de thuishaven van Bayern München, op een tv-scherm van 100 vierkante meter naar de finale. Ook na het eindsignaal bleven de fans, die gratis toegang hadden, met massaal gezang achter de eigen favorieten staan.

Kiezer meest positief over VVD na CPB-cijfers

De VVD komt volgens kiezers het beste uit de doorberekening van de partijprogramma's door het Centraal Planbureau (CPB). Dat meldde Maurice de Hond zondag op basis van een eigen onderzoek op basis van een representatieve steekproef van ruim 1200 mensen.

Van de ondervraagden vindt 41 procent dat de VVD het beste uit de bus komt, op afstand gevolgd door de PvdA met 12 procent. De kiezer lijkt niet bijster onder de indruk van de CPB-cijfers. Eenderde geeft aan geen waarde te hechten aan de doorbereking en 46 procent een beetje waarde. Slechts 18 procent hecht veel waarde aan de doorberekening van het CPB. De relativiteit van de cijfers komt tot uitdrukking bij de fileaanpak.

Op de vraag welke partij dit het beste aanpakt scoort de VVD met 25 procent het hoogst, terwijl het CPB de VVD-aanpak van de files als het minst effectief beoordeelde. GroenLinks, door het CPB als beste filebestrijder gemarkeerd, moet het evenals het CDA met 8 procent doen.

Ook Freire naar Ronde van België

De Rabobank-wielerploeg verschijnt met bijna haar sterkste formatie aan de start van de Ronde van België. Komende woensdag zal niet alleen kopman Denis Menchov aan de start in Eeklo verschijnen, maar ook sprinter Óscar Freire.

"We starten met ons sterrenteam," zei Erik Breukink vanuit de Ronde van Italië. Deze ronde ging aan de neus van Freire voorbij vanwege een luchtweginfectie. Deze zelfde kwaal verhinderde dat Menchov in Sierra Nevada een hoogtestage uit kon voeren. Ook Koos Moerenhout, Dimitry Kozontchuk, Bram Tankink en Joost Posthuma lijken geselecteerd te worden voor de Ronde van België die vorig jaar gewonnen werd door Lars Boom.

"Eerst moest ik de organisatie teleurstellen dat we misschien niet met een volledige ploeg zouden kunnen komen, maar nu heb ik ze erg blij kunnen maken met de mededeling dat we met onze sterren komen," zei Breukink die zo zijn renners weer ritme op wil laten doen, ondanks dat de koers in België bekend staat om haar nerveuze gedrag. "Gevallen wordt er overal. Dat hebben we hier in de Giro al gezien, maar ook op de brede wegen in Californië."

Alves: "Kaká is straks in topvorm"

Daniel Alves is niet bang dat landgenoot Kaká onzichtbaar zal zijn tijdens het komende wereldkampioenschap. De Braziliaanse verdediger van Barcelona verwacht zelfs dat Kaká in topvorm zal zijn in Zuid-Afrika.

"Niemand hier denkt zelfs maar dat Kaká misschien niet op zijn best zal zijn op het WK", liet Alves gisteren optekenen. Kakákampt al twee maanden met een dijblessure. De spelbepaler van Real Madrid is dit seizoen dan ook nog niet op het niveau dat hij bij AC Milan haalde. De Braziliaan stapte afgelopen zomer voor 65 miljoen euro over naar de Koninklijke in de Spaanse hoofdstad.

Beckenbauer: "Verdiende overwinning Inter"

Bayern München-voorzitter Franz Beckenbauer was teleurgesteld na het Champions Leagueverlies van zijn Beierse club tegen Internazionale. Toch vond hij de overwinning van de ploeg van Mourinho terecht.

"Inter was het betere team over negentig minuten genomen. Ze verdienden het te winnen", zei Der Kaiser voor de Duitse televisie na afloop van de wedstrijd in Madrid. Waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. Man of the Match Diego Milito schoot zijn team met twee doelpunten naar de triple. "Dit is een soort geluk dat ik nog nooit heb meegemaakt. Ongelofelijk. Ik ben zo blij voor Inter: we wilden dit zo graag", aldus de Argentijn, die in de Italiaanse competitie ook al beslissend was voor de ploeg uit Milaan.

Vier finaleplaatsen voor Nederlandse badmintonners

De Spanish Open is tot nog toe een groot succes voor de Nederlandse spelers. Vandaag is Oranje vier keer vertegenwoordigd in de finale.

Eric Pang neemt het op tegen de Deen Rune Ulsing, Judith Meulendijks ontmoet Juliane Schenk uit Duitsland en ook de dubbels Ruud Bosch/Koen Ridder en Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen gaan voor de hoofdprijzen. Het optreden van Bosch/Ridder is opvallend. Ruud Bosch is maandenlang uitgeschakeld geweest door een zware knieblessure. Hij heeft zijn rentree echter succesvol gevierd met al drie finaleplaatsen. In Canada (Montreal) en Slovenië (Lendava) leidde dat tot toernooiwinst. Een derde triomf op rij zou uniek zijn in het badmintonseizoen 2009/2010.

In de enkelspelen zijn Eric Pang en Judith Meulendijks goed op dreef. Pang is qua plaatsing favoriet voor de eindzege, maar Rune Ulsing heeft ook een sterk seizoen. De Deen plaatste zich onlangs voor de Badminton Europe Finals op 4 en 5 juni in Assen. Meulendijks is de underdog tegen Juliane Schenk, die tot de tien beste speelsters van de wereld wordt gerekend. Maar verrassingen zijn niet uitgesloten. De Duitse verloor immers vorig jaar in Assen onverwacht van Rachel van Cutsen.

NAC bevestigt interesse AZ voor Stewart

Gisteren meldde we al dat AZ interesse zou hebben in het aantrekken van Earnest Stewart. De technisch directeur bij NAC Breda zou in Alkmaar directeur voetbalzaken worden. Een functie die vacant is na het vertrek van Marcel Brands naar PSV. NAC Breda heeft nu op de website gezegd dat AZ inderdaad in de markt is voor de Udenaar.

"NAC zou het vertrek van Earnest Stewart buitengewoon betreuren. Als technisch directeur heeft hij samen met de technische staf met beperkte middelen een goede selectie weten samen te stellen. NAC wist in deze periode ver van de gevarenzone te blijven en verrasste de voetbalwereld door het aantrekken van spelers, die na een mindere periode elders in Breda weer tot bloei wisten te komen."

"Tegelijkertijd wil NAC een mogelijk nieuwe stap in zijn loopbaan niet op voorhand blokkeren. Een definitieve overstap van Stewart, is afhankelijk van de onderhandelingen tussen NAC en A. Of en zo ja, op welke termijn die besprekingen resultaat opleveren is nog niet te zeggen," valt te lezen op de website van de Bredase club.

'Sneijder met Mourinho naar Madrid'

Nu trainer José Mourinho vermoedelijk naar Real Madrid vertrekt is de kans aanwezig dat hij opnieuw Wesley Sneijder naar de Spaanse hoofdstad gaat halen. Sneijder speelde eerder al voor Real maar werd afgedankt en door Mourinho naar Internazionale gehaald.

Sneijder zelf zegt daarover: "Alles is mogelijk. Maar ik heb hier nog nooit op enige wijze met Mourinho over gesproken. Ik heb dit seizoen met Inter drie prijzen gewonnen. De club laat me vast niet gaan."

Van Bommel: "Internazionale was effectiever"

Internazionale pakte gisteren ten koste van Bayern München de Champions League door de Duitsers in de finale met 2-0 te verslaan. Mark van Bommel was na afloop ontgoocheld.

"De effectiefste heeft gewonnen. We krijgen een kans, uit de counter maken zij 2-0. Dat is de kracht van Inter: reageren op de tegenstander," aldus Van Bommel.

"Ik vond dat we voor rust te angstig speelde. Daarna was het beter," aldus linkerverdediger Philipp Lahm. "Vlak na rust was er ook de kans op 1-1 maar fouten worden in dit duels afgestraft."

Finale Champions League trekt 2,5 miljoen kijkers

Gemiddeld 2,5 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar de finale van de Champions League tussen Bayern München en Inter, die rechtstreeks werd uitgezonden op Nederland 3. Dat meldde de NOS vandaag.

Het sportevenement was daarmee het meest bekeken programma van de zaterdagavond. Vorig jaar keken ook gemiddeld 2,5 miljoen Nederlanders van 6 jaar en ouder naar het slotstuk van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi.

[NBA] Boston wint ook derde duel

In de finale van de Eastern Conference heeft Boston Celtics ook de derde wedstrijd tegen Orlando Magic gewonnen. Het werd 94-71. Door de overwinning heeft Boston morgen aan een overwinning genoeg om de finale van de NBA te bereiken.

Glen Davis was bij Boston topscorer met zeventien punten, Paul Pierce was goed voor vijftien punten. Ook verdedigend hadden de Celtics de boel op orde. Orlando kreeg dan ook niet de kans om in een scoringsritme te komen.

"We spelen onzelfzuchtig basketbal. De bal moet de vrije man vinden, die moet je niet zelf zoeken," aldus Doc Rivers, coach van Boston na afloop.

Treinsurfer zwaargewond op Rotterdam CS

Een nog onbekende man is zondagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij op het station Rotterdam CS aan een vertrekkende trein was gaan hangen en vervolgens tussen de trein en het perron viel.

Dat meldde een woordvoerster van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Getuigen zagen hoe de treinsurfer zich vastgreep aan een openstaand raam van de vertrekkende stoptrein van Rotterdam naar Den Haag, waarvan de deuren al dicht waren. Na veertig tot vijftig meter viel de man.

Politie zoekt met sonar naar krokodil

De politie zet zondagochtend de zoektocht naar een krokodil voort met sonarapparatuur. Een wandelaar beweerde vrijdag een anderhalve meter lange krokodil in Nijmegen te hebben gezien. De zoektocht naar het reptiel leverde tot nu toe niets op. Rond 09.00 uur gaat een boot van het Korps Landelijke Politiediensten het water op.

De sonarboot zal enkele uren met geluidsgolven naar het dier zoeken. De omgeving van de vijver aan het Steve Bikoplein, waar de krokodil in zou zitten, is afgezet. Zolang het dier in het water blijft en niet in het nauw gedreven wordt, is er volgens een deskundige nauwelijks kans op gevaar.

Dagzege Martin, Rogers blijft leiden

De zevende etappe in de Tour of California, een tijdrit over 33,6 kilometer, is gewonnen door Tony Martin. Michael Rogers werd tweede en verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement.

Met nog een etappe te gaan heeft Rogers een voorsprong van negen seconden op David Zabriskie die in een tijdrit derde werd. 

Uitslag etappe zeven

# Renner Ploeg Tijd
1 Tony Martin (Dui) Columbia 41,41
2 Michael Rogers (Aus)
Columbia +0,22
3 David Zabriskie (VS) Garmin +0,27
4 Levi Leipheimer (VS) RadioShack +0,33
5 Jens Voigt (Dui) Saxo Bank +0,59
6 Bert Grabsch (Dui Columbia +1,06
7 Maarten Tjallingii Rabobank +1,12


Stand na etappe zeven

# Renner Ploeg Tijd
1 Michael Rogers (Aus) Columbia 29.46:06
2 David Zabriskie (VS) Garmin +0,09
3 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack +0.25
4 Jens Voigt (Dui Saxobank +1,12
5 Rory Sutherland (Aus)
United +1.26
12 Marc de Maar United +3.20

Van Gaal blijft aanvallen

Louis van Gaal verloor gisteren met een offensief Bayern München in de finale van de Champions League van een defensief Inter. "Toch blijf ik ook in de toekomst aanvallen", sprak de Nederlandse coach van de Duitsers.

"We willen aantrekkelijk voetbal laten zien aan onze fans. Mijn filosofie verandert niet door deze nederlaag." Naderhand schudde hij al zijn spelers de hand. Van Gaal: "Dat doe ik niet vaak. Het betekent dat ik trots ben op wat mijn jongens hebben gepresteerd. Maar Inter beschikt over een zeer moeilijk te verslaan elftal. Om te winnen hadden wij heel goed moeten zijn. Dat waren we niet."

Bayern had bijna zeventig procent van het duel balbezit. Van Gaal: "Voor ons zijn dat normale cijfers. Barcelona krijgt dat ook voor mekaar. Wij spelen op een manier die risico's met zich meebrengt. Die heel moeilijk is in de uitvoering. Dat blijven we doen, ook al profiteert een tegenstander soms van de ruimte die we weggeven." Hij wilde de afwezigheid van de geschorste Fransman Franck Ribery niet als excuus aanvoeren. "Toch is het wel zo dat je met onze speelstijl creatieve spelers nodig hebt. Wat dat betreft hebben we de inbreng van Ribery hard gemist", aldus Van Gaal.

[Prijsvraag] Avatar goodies

Het is wel goed raak deze week op het FOK!weblog met prijsvragen. Hadden we eerst de Prinses en de Kikker prijsvraag, nu hebben wij voor jullie weer een prijsvraag! Dankzij 20th Century Fox Home Entertaiment hebben jullie kans om een uniek Avatar goodie pakket te winnen.

Bestaande uit:

- een glow in the dark t-shirt
- een sleutelhanger
- een cover voor je iPod
- een mooie koerierstas

En we hebben niet een, niet twee, maar drie van deze pakketten om weg te geven.

Wil je kans maken op een van de drie pakketten dan hoef je alleen maar een hele simpele vraag te beantwoorden en de vraag is:

a lahe ean pongu

a: de smurfen
b: kattenfilmpjes
c: de blauwe envelop van de belastingdienst
d: 25 juni 1988

Makkelijk toch ? Je kunt tot en met 23 mei kans maken op dit pakket. Weet je het antwoord op bovenstaande vraag. Vul dan je antwoord dan hier in.

'Nederlander opgepakt in Thailand om rellen'

Een 44-jarige Nederlander is in Thailand aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht deel te hebben genomen aan de ongeregeldheden de afgelopen dagen. Op videobeelden zou te zien zijn dat de man een steen gooit naar een billboard in de stad Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Dat meldt De Wereldomroep.

De man zou als leraar in Thailand werken en sympathiseren met de roodhemden, die al twee maanden vooral in Bangkok protesteren tegen premier Abhisit Vejjajiva. Zij eisen onder meer vervroegde verkiezingen. De ambassade stelt een onderzoek in naar de arrestatie van de Nederlander, laat plaatsvervangend ambassadeur Hans van Santen aan de Wereldomroep weten. Zaterdag berichtte Thaise media over de aanhouding.

Het noorden en noordoosten van het land, waar veel protest is tegen de premier, is de thuisbasis van veel roodhemden. Zij vinden dat de premier onrechtmatig aan de macht is gekomen en zien hem als elitair.

Honderd kangoeroes Australië dood in gejaagd

De Australische politie heeft de jacht geopend op een groep mensen die de afgelopen weken al meer dan honderd kangoeroes heeft afgeslacht. Dat meldden lokale media zaterdag.

Vermoedelijk worden de kangoeroes in Tolosa Park opgejaagd met honden. De mensen schieten de dieren neer, maar gebruiken soms ook knuppels om de buideldieren te doden. Tevens zijn kangoeroes aangetroffen die door de honden zijn doodgebeten of zich letterlijk zijn doodgeschrokken.

Parkwachter Barry Hosking vindt regelmatig nieuwe lijken in het natuurgebied. "Als ik 's morgens de poort van het park open doe, dan wijzen de kraaien me de weg naar de karkassen", aldus Hosking. "Degene die de dieren doodt, doet dat in het holst van de nacht. Het is ziek."

Honderden condoleances voor omgekomen korporaal

Op het condoleanceregister op de website van het ministerie van Defensie zijn honderden steunbetuigingen binnengekomen voor de nabestaanden van de omgekomen korporaal Luc Janzen. Zondagochtend stonden er zo'n vijfhonderd condoleances op de site.

Bij de aanslag aan de rand van de Tangivallei, raakten ook twee Nederlanders gewond. Twee van hen waren er ernstig aan toe. "Woorden schieten te kort maar heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd", schrijft iemand. Op andere online-condoleanceregisters stromen ook steunbetuigingen binnen.

De 25-jarige korporaal is de 24ste Nederlander die tijdens de missie in Afghanistan omkwam.

Over de handigheid van de iPhone en een weggeslingerde column

Vandaag was het schitterend weer. Met het leukste meisje lag ik bij de Zwolse gracht. We dronken wijn, giechelden. Mijn vriendin maakte Japanse puzzels en ik vroeg me af waarom ik eigenlijk geen boot heb. We grinnikten om een dronken man die van een waterfiets in het water kukelde. We ergerden ons aan dezelfde man omdat hij tijdens het opdrogen vreselijk veel kabaal maakte en strontvervelend was.
Ik had mijn schrijfblokje bij me en een pen.

S. Inzaghi zegt het voetballen vaarwel

Simone Inzaghi heeft zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. In samenspraak met zijn club Lazio is besloten dat de Italiaan stopt met voetballen.

Lazio moet de selectie flink inkrimpen vanwege financiële redenen. Inzaghi (34) had nog een doorlopend contract voor een jaar bij de club uit de Serie A. Volgens Gazzetta dello Sport hebben speler en club besloten om dat contract om te zetten waardoor Inzaghi volgend seizoen een jeugdelftal gaat trainen bij Lazio.

De jongere broer van AC Milan-aanvaller Filippo Inzaghi kwam in 1999 naar Lazio. Hij is net als zijn broer een doelpuntenmachine. De machine komt nu tot stilstand aangezien Inzaghi zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld in het Stadio Olimpico.

Groningen wil oud-Haarlemmer contracteren

FC Groningen hoopt zich te versterken met Barry Tjeertes. De aanvaller stond voor het laatst onder contract bij het Italiaanse Monza, maar kon daar niet overtuigen.

"Groningen is een prachtige club. We onderhandelen over een klein contract. Ik hoop dat we eruit komen", aldus Tjeertes tegenover RTV Noord-Holland. Over verdere details wilde de speler geen mededelingen doen. Dat hij de Italiaanse club verliet, waar Clarence Seedorf eigenaar van is, was vanwege de speelstijl van de club die hem niet aansprak.

Tjeertes stond in het verleden ook nog onder contract bij HFC Haarlem. Daar kwam hij sporadisch in actie. Slechts twee keer werd er maar een beroep op de in Hoofddorp geboren speler gedaan.

Duitse internationals Bayern langer vrij

De bondscoach van het Duitse nationale team, Joachim Löw, geeft de Duitse internationals van Bayern München extra vrije dagen.

De zeven spelers van Bayern die de Champions League-finale tegen Internazionale hebben gespeeld hoeven zich pas later bij Die Mannschaft te voegen voor de voorbereiding op het WK voetbal.

Miroslav Klose, Mario Gomez, Thomas Müller en Holger Badstuber hoeven zich, in plaats van maandag dinsdag pas te melden in het Duitse trainingskamp. Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger en keeper Hans-Jörg Butt hebben nog een dag extra vrij en voegen zich woensdag bij de Duitse selectie.

Weer NAVO-basis aangevallen

Voor de tweede keer binnen een paar dagen heeft de Taliban een NAVO-basis in Afghanistan aangevallen. Bij de aanval is een onbekend aantal militairen gewond geraakt.

De basis in Kandahar werd onder vuur genomen met raketten en mortiergranaten. Ook probeerden militanten het kamp binnen te komen, maar dat is niet gelukt.

Afgelopen woensdag werd de Amerikaanse basis in Bagram bestookt, waarbij een dode viel. De Taliban hebben pas geleden aangekondigd een nieuw lente-offensief te beginnen.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Indy 500 1-24

Helio Castroneves heeft voor de vierde maal in tien jaar tijd de poleposition gepakt voor de Indy 500. De Braziliaan was op de Indianapolis Motorspeedway in de kwalificatie sneller dan zijn Penske-teamgenoot Will Power en Ganassi-rijder Dario Franchitti.

De eerste kwalificatiedag bepaalde de eerste 24 plekken op de grid, waarbij de beste negen rijders in een tweede sessie gingen strijden om de poleposition. Eerder gereden tijden konden in deze sessie blijven staan, tenzij ze verbeterd werden. Takuma Sato kon niet in actie komen nadat hij in de vrije training eerder op de dag hevig crashte. Daarnaast crashten Mario Moraes en Tony Kanaan in de kwalificaties, waarbij laatstgenoemde vandaag niet meer in actie kon komen.

De coureurs zetten al snel een tijd neer en het was in het tweede deel van de eerste kwalificatiesessie verrassend Castroneves die de baan op ging om zijn tijd aan te scherpen. De Penske-coureur leverde zijn derde tijd in voor een eerste plaats om zo in de race niet alleen de eerste startplek, maar ook de beste pitbox te bemachtigen.

Tegen het eind van de sessie deed Power nog een poging om zijn teamgenoot te verslaan, maar hij strandde op plaats twee. Voor Vitor Meira waren de druiven zuur, want hij werd bij het vallen van de vlag van de 24e plaats gekegeld door Moraes die met zijn gerepareerde auto plaats dertien in wist te nemen. Ook Jay Howard werd er in een laat stadium uitgeknikkerd, terwijl Paul Tracy zijn snelheid van de afgelopen weken niet kon tonen en de top 24 ook niet haalde. Vanavond mogen ze zich richten op de startplaatsen 25-33, waarbij verschillende coureurs gebumpt kunnen worden.

De snelste negen van de dag waren Castroneves, Power, Franchitti, Alex Tagliani, Scott Dixon, Graham Rahal, Hideki Mutoh, Ryan Briscoe en Ed Carpenter. Zij kregen ieder twee pogingen om hun plaatsen te verbeteren. Castroneves was er als eerste bij en reed een tijd van 2:37,915 wat een gemiddelde van 368 kilometer per uur betekende over vier ronden.

Power probeerde de Braziliaan nog van de eerste plaats te duwen, maar kwam tekort in zijn pogingen. Franchitti zorgde er voor dat Team Penske niet de hele eerste startrij in beslag zou nemen. Ryan Briscoe werd vierde, voor de verrassend sterke Alex Tagliani en Scott Dixon. De derde rij wordt ingenomen door Graham Rahal, Ed Carpenter en Hideki Mutoh.

Uitslag kwalificatie plaatsen 1-24:

Pos. Rijder Team Tijd
1 H. Castroneves Team Penske 2:37.915
2 W. Power Team Penske 2:38.187
3 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 2:38.597
4 R. Briscoe Team Penske 2:38.902
5 A. Tagliani FAZZT Race Team 2:39.017
6 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 2:39.127
7 G. Rahal Rahal Letterman Racing 2:39.631
8 E. Carpenter Panther Racing 2:40.351
9 H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 2:41.083
10 T. Bell Sam Schmidt Motorsports 2:39.931
11 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing 2:39.964
12 R. Matos Luczo Dragon Racing 2:39.979
13 M. Moraes KV Racing 2:40.079
14 D. Hamilton Luczo Dragon Racing 2:40.105
15 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing 2:40.296
16 M. Andretti Andretti Autosport 2:40.303
17 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 2:40.322
18 D. Wheldon Panther Racing 2:40.382
19 E.J. Viso KV Racing 2:40.442
20 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing 2:40.526
21 A. Beatriz Dreyer & Reinbold Racing 2:40.540
22 S. de Silvestro HVM Racing 2:40.551
23 D. Patrick Andretti Autosport 2:40.558
24 B. Baguette Conquest Racing 2:40.578

Sneijder: "Alle complimenten voor Mourinho"

Voor het eerst in zijn leven hield Wesley Sneijder zaterdagavond de Champions League omhoog. De middenvelder van Inter deed dat na de 2-0 overwinning op Bayern München.

"Het besef is er nog niet echt, maar we hebben hem toch echt", was de eerste reactie van Sneijder tegenover de NOS. "Ik heb net wel een traantje gelaten. Dit is geweldig", aldus een geëmotioneerde Sneijder na afloop.

"Het was zo'n lange weg", vervolgt de Oranje-international. "We hebben veel grote clubs uitgeschakeld om te staan waar we nu staan. Het was vanavond zeker niet makkelijk. Ik denk dat we vooral als collectief sterk hebben gespeeld. Met een beetje geluk maken we twee goals meer. Ik had de wedstrijd bijvoorbeeld voor rust moeten beslissen."

Volgens Sneijder mag de winst van de finale op het conto van trainer José Mourinho worden geschreven. "Alle complimenten gaan naar Mourinho. Hij verdient echt een pluim."

Mourinho bevestigt vertrek bij Inter

Trainer José Mourinho stapt op als trainer bij Internazionale. Na de gewonnen Champions League finale tegen Bayern München verklaarde de Portugees tegen onder meer RAI aan klaar te zijn bij de Italiaanse club. Hiermee worden alle geruchten die zich de ronde deden in een klap bevestigd.

"Mijn werk hier is klaar. Ik heb clubgeschiedenis geschreven. Ik verlaat Inter nu om aan de slag te gaan bij een andere grote club", aldus Mourinho na afloop van de gewonnen finale.

De kans is groot dat "grote club" gelijkstaat aan Real Madrid. De Spaanse ploeg wil Mourinho maar wat graag inlijven. De transfer lijkt nu nog dichterbij te komen na de overwinning in het Madrileense stadion, aangezien er een clausule was opgestelt waar instond dat als Inter Milan de Cup met de Grote Oren zou winnen, Mourinho transfervrij kon vertrekken.

Het was overigens als de tweede keer dat Mourinho als trainer de Champions League op zijn naam mocht schrijven. Eerder was hij al de beste van Europa met FC Porto. Hiermee komt hij in een rijtje met illustere namen; onder meer Otmar Hitzfeld en Ernst Happel wisten hetzelfde te presteren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.