Marion Jones maakt debuut in WNBA

Oud top-sprintster Marion Jones zal morgen haar rentree maken in de sportwereld. De Amerikaanse, die lange tijd uit beeld was na een dopingschorsing en een gevangenisstraf, zal niet terugkeren op de atletiekbaan, maar zal voor Tulsa Shock gaan basketballen in de WNBA.

"Ik heb ervoor gekozen om mij niet te verstoppen in een hol als een kluizenaar," zei Jones tegen Sporza. "Ik wil weer op het hoogste toneel van de sport acteren. De mensen mogen over mij oordelen, mij bekritiseren. Daar kunnen ze van leren."

Basketbal is niet onbekend voor de 34-jarige Jones, die haar sportcarrière begon in deze sport. Toch twijfelt ze of ze het niveau aankan. "Ik ben het gewoon van mijn atletiekperiode om voortdurend te schaven aan mijn techniek. Ik ben een perfectionist en bleef bepaalde oefeningen erin pompen. Maar hier werk ik met vrouwen die al professional zijn. De coaches hebben me al gezegd dat ze geen tijd hebben om me dingen te leren."

"Ik ben echt bekaf nu en iets in mij schreeuwt: "Stop!". Maar er zijn zoveel ergere plaatsen dan hier. Ik doe nu wat ik graag doe. Beter kan toch niet?"