[NHL Playoffs] Flyers komen terug tot 3-2

De Philadelphia Flyers zijn nog altijd niet uitgeschakeld. Met een 4-0 overwinning op de Boston Bruins brachten zij de stand in de serie op 3-2, wel nog altijd in het voordeel van Boston. Minpuntje was wel dat zij goalie Brian Boucher verloren met een blessure nadat deze na een redding verkeerd terecht kwam en ook nog twee mensen bovenop zich kreeg. Ook aanvaller Claude Giroux kwam niet ongeschonden uit de strijd, maar dit leek minder ernstig.

Goalie Michael Leighton, die pas net hersteld is van een enkelblessure, nam het over van Boucher en wist ook zijn doel schoon te houden met veertien reddingen. Het was de eerste gedeelde shutout in een playoffwedstrijd sinds 1955. Beide teams worden flink geteisterd door blessures. De Flyers zijn nu Jeff Carter, Brian Boucher en Daniel Carcillo kwijt door blessures, terwijl de Bruins verdedigers Dennis Seidenberg, Mark Stuart en aanvaller David Krejci moeten missen.

De Bruins kwamen eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd, met name doordat zij veel straffen pakten. De Flyers scoorden weliswaar slechts éénmaal in de maar liefst negen powerplay-mogelijkheden, maar met het andere team in de powerplay is het ook lastiger om zelf goals te maken. De Bruins zelf kregen slechts ééń powerplay-mogelijkheid van de gedisciplineerd spelende Flyers.

Ville Leino opende de score in de eerste periode door een rebound van een schot van verdediger Chris Pronger binnen te schieten. Scott Hartnell maakte vervolgens zijn eerste playoffgoal van het jaar in de tweede periode, waarna Simon Gagne in de powerplay de 3-0 scoorde. Toen in de derde periode diezelfde Gagne de 4-0 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld.