[NHL Playoffs] Bruins in overtime langs Flyers

De Boston Bruins hebben de openingswedstrijd van de tweede ronde van de playoffs tegen de Philadelphia met 5-4 gewonnen in overtime. De Flyers kwamen van 4-2 terug naar 4-4 maar in de overtime bleken de Bruins na veel kansen over en weer de gelukkigste. Marc Savard, die sinds maart geen wedstrijd meer gespeeld had na een hersenschudding, maakte de winnende treffer.

De Bruins begonnen een stuk sterker aan de wedstrijd en kwamen in de eerste periode op 2-0. Steve Begin opende de score uit een assist van Patrice Bergeron, en diezelfde Bergeron zorgde voor de 2-0. Ryan Parent scoorde voor de Flyers in de tweede periode de 2-1, maar in de powerplay herstelde Miroslav Satan de marge van twee goals. Verdediger Chris Pronger maakte er in de tweede periode nog 3-2 van in de powerplay met een hard afstandsschot.

In de derde periode leken de Bruins definitief afstand te nemen toen na ruim zeven minuten spelen David Krejci de marge weer op twee goals bracht, maar de Flyers waren nog lang niet klaar. Captain Mike Richards maakte in de powerplay de 4-3, waarna vier minuten later Danny Briere de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Een overtime periode was dus nodig om beslissing te brengen.

In de overtime periode kregen vooral de Bruins veel kansen, maar ook de Flyers hadden een goede mogelijkheid om te scoren. Doordat Flyers-goalie Brian Boucher weer goed in vorm was, duurde het lang voordat de wedstrijd beslist was. Uiteindelijk bleken de Bruins toch de sterksten door een hard afstandsschot van Savard nadat verdediger Dennis Wideman de puck knap in de aanvalszone hield.