[NHL playoffs] Bruins naar 2-0 voorsprong

De Boston Bruins hebben dankzij een 3-2 overwinning op de Philadelphia Flyers een 2-0 voorsprong gepakt in de onderlinge playoffserie. Milan Lucic maakte de winnende treffer drie minuten voor tijd met een hard afstandsschot uit de draai. De Flyers moeten nu in twee thuiswedstrijden de 2-0 achterstand ongedaan zien te maken.

Lucic maakte in zijn derde jaar een matig seizoen door vergeleken met vorig jaar. Hij miste 32 wedstrijden door blessures en maakte een stuk minder punten. Deze playoffs maakte hij sinds hij op een line is gezet met David Krejci en Miroslav Satan al vier punten in drie wedstrijden: een goal en drie assists. "Het is een geweldig gevoel om in een playoffwedstrijd de winnende goal te maken. Mijn gedachte was om de puck gewoon richting het net te rammen en hopen op een rebound, dus vandaar mijn schot uit de draai. Ik had echter een beetje mazzel en hij ging erin."

De Bruins kwamen twee keer eerder in de wedstrijd al op voorsprong via goals van Johnny Boychuk en Miroslav Satan, maar Philadelphia kwam met goals van Mike Richards en Danny Briere beide keren terug. Na de goal van Lucic was er echter onvoldoende tijd voor de Flyers om de achterstand nog goed te maken.