Bobsleester Veenstra stopt

Bobsleester Tine Veenstra zet een punt achter haar carrière. De 27-jarige remster zegt zich onvoldoende te kunnen motiveren om nog een cyclus richting de Olympische Spelen van Sochi (2014) vol te kunnen houden. Met stuurvrouw Esmé Kamphuis werd Veenstra tijdens de Spelen van Vancouver achtste.

Bij het aankondigen van haar afscheid had Veenstra harde woorden voor bondscoach Tom de la Hunty, de Bob- en Sleebond Nederland (BSBN) en de broertjes Edwin en Arnold van Calker. "Edwin en Arnold lagen ons de afgelopen jaren compleet dwars en speelden een mentaal spelletje. Bondscoach De la Hunty kan absoluut niet met vrouwen omgaan en nam vaak beslissingen waar ik grote vraagtekens bij had. De bond zette ons meerdere malen te kakken."

"Ik heb genoten van de afgelopen jaren, ben op prachtige plekken geweest, heb leuke mensen ontmoet maar toch was het niet altijd alleen maar zonneschijn. Ik heb vaak op het punt gestaan de boel de boel te laten. De afgelopen drie jaar gaven mij niet voldoende motivatie om vier jaar te gaan," zei de remster die eerder genoemde zaken mee liet wegen bij haar besluit.

Kamphuis vindt het jammer dat ze haar vaste remster stopt. "Ik ga haar missen. Ik sta achter de punten die Tine aanhaalt. We hebben het altijd voor ons gehouden, omdat we een droom hadden richting de Olympische Spelen. Ik wil echter graag verder met de bobsleesport, maar er zal wel een aantal zaken moeten veranderen anders heeft het geen zin vier jaar door te gaan."