Kesler en Luinge botsen op TV

Televisiekijkend Nederland heeft gisteren mee kunnen genieten van het conflict tussen Roelof Luinge en Henk Kesler. De directeur betaald voetbal van de KNVB schoof aan bij het RTL-programma Voetbal International en daar kwam het vertrek van Luinge vanzelfsprekend aan de orde.

Kesler zei in dat programma dat de populaire scheidsrechter op de interne lijst met beoordelingen bij de voetbalbond in de onderste regionen bivakkeert. Dat zou voor de voetbalbond één van de redenen zijn om het contract met de fluitist niet te verlengen. "We willen Roelof in bescherming nemen," liet Kesler weten.

Luinge zat zich thuis op de bank blijkbaar op te vreten en belde met de studio van Voetbal International en gaaf daar de volgende reactie: "Kesler moet wel eerlijk blijven. Ik sta niet in de onderste regionen. Ik heb goede rapporten, anders zou ik dit seizoen toch niet 25 wedstrijden in de eredivisie hebben gefloten, het meest van de scheidsrechters?" De arbiter, die nog in onderhandeling is over een functie bij de KNVB, neemt op 6 mei afscheid tijdens de tweede bekerfinale.

 
Een samenvatting