Bartoli: "Gilbert lost iedereen op Saint-Nicolas"

Voor Michele Bartoli lijkt de komende editie van Luik - Bastenaken - Luik maar één favoriet te kennen: Philippe Gilbert. De Belg won vorig weekend al de Amstel Gold Race en is mede hierdoor ook favoriet voor de Waalse klassieker. Bartoli stelt zelfs dat Gilbert nog veel meer koersen kan gaan winnen.

"Drie jaar geleden heb ik al verklaard dat Philippe zou worden wie hij nu is geworden. Wat me vooral opvalt, is zijn mentale rijpheid. Drie jaar geleden had hij ook al de benen, maar toen viel hij zo'n beetje zonder nadenken aan," zei de oud-renner tegen Sporza. "Gilbert is een van die zeldzame echte renners die nog overblijven in het peloton. Hij gaf de indruk te spelen met zijn tegenstanders. Dat overkwam mij ook wel eens. Gilbert kan alle klassiekers winnen, zelfs Parijs-Roubaix."

Bartoli zet ondanks de stevige concurrentie zijn geld voor zondag dan ook ik op Gilbert. "Hij is mijn nummer één. Hij doet er dan wel goed aan om Valverde eraf te rijden, maar de Belg lijkt me in een betere vorm dan de Spanjaard. Zijn team moet ervoor zorgen dat een ontsnapping geen kansen krijgt. En daarna is het aan hem. Volgens mij is hij zelfs in staat om iedereen te lossen op de Côte de Saint-Nicolas."