Afellay heeft spijt van elleboog tegen Enoh

Ibrahim Afellay nam dit seizoen de aanvoerdersband over van Timmy Simons. De 24-jarige middenvelder heeft moeite met het dragen van de band, maar wordt steeds volwassener.

Tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda kon Afellay zich niet beheersen en gaf een tik op het hoofd van Matthew Amoah. Na de eerste nederlaag van het seizoen wilde de aanvoerder van PSV de pers niet te woord staan. De wedstrijd tegen Ajax volgde en de Oranje-international deelde een gemene elleboog uit aan Eyong Enoh. Afellay heeft moeite met de voorbeeldfunctie die hij heeft. In de Telegraaf betuigt hij spijt van zijn acties.

"In de wedstrijd tegen Ajax heb ik me niet gedragen als een goede aanvoerder", vertelt Afellay. "Ik heb er absoluut spijt van, het hoort niet bij me. Ik wil wel benadrukken dat ik geen keiharde elleboog heb gegeven."

"Als je de reacties in het land hoorde, leek het daar wel op en daar ben ik van geschrokken. Door die reacties ben ik me bewuster geworden van mijn voorbeeldfunctie. Het is niet goed dat kinderen zoiets van mij zien. Het was een actie uit frustratie en dat zijn meestal niet de beste acties. Voetbal is emotie, maar het in toom houden van je eigen emoties is soms erg moeilijk. Ik ben er ontzettend trots op dat ik aanvoerder ben, maar het vergrootglas is wel weer een stukje groter geworden," besloot Afellay.