Ueda: Ik wil Christina Hendricks

Als Yoshinori Ueda echte vrouwen in zijn game zou mogen verwerken, dan zou actrice Christina Hendricks (Mad Men) op de eerste plaats staan. Dit vertelt Ueda, producent van Dead or Alive: Paradise, in een interview met Novum Nieuws.

Naast Hendricks heeft Ueda ook een hoge pet op van schoonheden als Devon Aoki, Lucy Liu, Zhang Ziyi en de excentrieke zangeres Lady Gaga.

De meisjes in de Dead or Alive-games zijn echter niet gebaseerd op echte vrouwen. De computerpersonages lopen met hun grote boezem in sexy bikini's over het strand, en volgens velen is de obsessie voor deze dames typisch iets voor 'die vreemde Japanners'.

"Ik denk niet dat het juist is om dit fenomeen te bestempelen als puur Japans. Wij doen het hier echter wel het beste", zegt Ueda. "In de Amerikaanse cultuur betalen mannen geld om gespierde vrouwen te zien worstelen en elkaar het haar uit het hoofd te zien trekken. Daar snap ik dan weer niets van. Ik denk dat er controverse ontstaat vanwege het feit dat onze meisjes virtueel zijn. Maar voor mij maakt dat ze juist een stuk aantrekkelijker", legt Ueda uit.

Het is alleen niet juist om Dead or Alive: Paradise als seks-game te bestempelen, meent Ueda. Zo adviseert hij de PSP-game gewoon met twee handen te spelen. "Je zou immers niet willen dat je PSP op de grond valt. Dan zou het apparaat kapot kunnen gaan en kan je die schattige meisjes nooit meer zien", grapt de Japanner.

Submitter:  Bron: Novum