'Ninja Theory werkt aan groot geheim project'

Ninja Theory werkt aan een groot geheim project. Volgens een mede oprichter van de Britse ontwikkelaar, Tameem Antoniades, gaat het om een nieuwe grote productie. Dat zei hij in een interview. Dit zal dus geen opvolger worden van Heavenly Sword.

"Wij zijn zojuist begonnen aan de ontwikkeling van een nieuw 'top secret project'. Ik mag er nog niet veel over vertellen, maar het gaat echt helemaal geweldig worden. Hierbij gaat het niet om een game voor de handheld of downloadservice", aldus Tameem Antioniades. Momenteel werkt Ninja Theorie aan Enslaved. Dat is een postapocalyptische third person game die uitgegeven wordt door Namco Bandai. Wanneer Enslaved uitkomt is nog niet bekend, maar de verwachting is dat hij dit jaar nog in de winkels zal liggen. De game komt uit op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Ninja Theory heette bij de oprichting in 2000 Just Add Monsters. Onder die naam maakte de ontwikkelaar Kung Fu Chaos voor Microsoft Studio's. In 2007 brachten zij als Ninja Theory Heavenly Sword uit op de PlayStation 3.

Kung Fu Chaos

Kung Fu Chaos: gemaakt door Ninja Theory onder de naam Just Add Monsters